Zprávy 2020

10.3.2020

Jarní Srdíčkové dny 23. – 27. března (TERMÍN V OHROŽENÍ)

V úterý 10.3. Ministerstvo zdravotnictví ČR kvůli koronaviru uzavřelo všechny střední a základní školy. Protože Srdíčkové dny jsou zcela závislé na dobrovolnících ze středních škol, můžeme je realizovat pouze s nimi, tedy v době, kdy školy budou zase otevřené. Proto jedinou jistotou v této chvíli je skutečnost, že Srdíčkové dny BUDOU. Ovšem kdy, to opravdu neví nikdo.

My doufáme, že nejpozději začátkem dubna se to podaří. Proto vás prosíme o pochopení. Letošní jarní Srdíčkové dny budou zcela mimořádné – v termínu, který v této chvíli nikdo přesně nezná a s nadějí, že všechny školy, které jsou připravené v dohodnutém, a dlouho plánovaném termínu, sbírku uskutečnit, najdou ihned po jejich otevření vhodný termín a dají Srdíčkovým dnům zelenou. Aspoň první reakce ze škol jsou velmi vstřícné a v této těžké chvíli nám dělají velkou radost.

Může se stát, že sbírka bude v různých městech vždy v jiném termínu, prostě podle možností škol. Za to jim patří velký dík. A my doufáme, že i vy všichni letošní jarní Srdíčkové dny, kterými zahajujeme dvacetileté výročí naší organizace, přijmete s pochopením a podpoříte je tím, že si od studentů zakoupíte některý ze sbírkových předmětů.

Moc děkujeme všem za pochopení a laskavou podporu.