Zprávy 2018

26.11.2018

Zimní Srdíčkové dny na pomoc dětem – 3. až 7. prosince 2018

S blížícími se Vánocemi přicházejí tradiční Srdíčkové dny, veřejná sbírka o.p.s. Život dětem ve prospěch rodin, které se starají o vážně nemocné děti.

Letošní Srdíčkové dny se konají v týdnu od 3. do 7. prosince 2018. Jejich tváří je krásná holčička z jižních Čech Veronika, která trpí od narození nevyléčitelnou nemocí motýlích křídel. Začalo to nepatrným puchýřkem na nožičce miminka a skončilo na specializované klinice v Brně. Od té doby se rodiče snaží, aby se jejich dcera nezranila třeba při pádu, neodřela si kůži nebo se třeba nebouchla, protože Veroničina kůže je křehká právě jako křídla motýla. Veškerá zranění se velmi špatně hojí, a navíc výrazně oslabují pevnost kůže. Veronika nemá nejhorší formu této kruté nemoci, a pokud někdo neví, že je takto nemocná, často to na ni ani nepozná, jen v létě ji prozradí speciální rukavičky nebo obvázaná kolínka. Kdyby se rodiče mohli se svou dcerou odstěhovat k moři, byla by na tom určitě lépe, protože mořský vzduch a slaná voda dokáže téměř zázračně veškerá bolavá místa na kůži vyhojit. Proto se rodiče snaží, aby mohli s dcerou aspoň dvakrát n za rok odjet k moři.

Kupte si od dobrovolníků různobarevné reflexní přívěsky za 35 Kč nebo propisovací tužky za 30 Kč a pomozte Veronice a ostatním nemocným dětem ulehčit jejich trápení.

Život dětem o.p.s. ze srdce děkuje všem laskavým dárcům, kterým není osud nemocných dětí lhostejný.