Zprávy 2020

25.5.2020

Z jarních Srdíčkových dnů budou podzimní

Veřejná sbírka jarní Srdíčkové dny na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi se měla konat poslední týden v březnu. Jenže všechny školy zůstaly od 11. března zavřené a lidé zmizeli z ulic. I když jsme věřili, že se podaří ještě v červnu sbírku realizovat, uzavření středních škol až do prázdnin nám to neumožňuje. Sice pár škol z celé republiky se zkusí se studenty domluvit a jarní Srdíčkové dny ještě před prázdninami podpořit, převážná většina spolupracujících škol se rozhodla přesunout jarní Srdíčkové dny na podzim, takže z nich vzniknou vlastně podzimní Srdíčkové dny, které se budou ve většině měst konat v týdnu od 21. září.

Tváří podzimních Srdíčkových dnů zůstává malá Viktorka, která trpí spinální svalovou atrofií. Kromě nejrůznějších pomůcek, které zdravotní pojišťovny hradí buď částečně nebo vůbec, jako např. speciální kočárek, vertikalizační stojan nebo třeba invalidní mechanický vozík, potřebuje holčička i pravidelné neurorehabilitace, ani ty zdravotní pojišťovny nehradí.

Finanční prostředky ze Srdíčkových dnů pomohou nejen Viktorce, ale pochopitelně dalším vážně nemocným dětem, kterým o.p.s. Život dětem pomáhá už 20 let.

I tento rok chystáme na nám. Míru v Praze slavnostní zahájení dalšího ročníku Srdíčkových dnů za přítomnosti mnoha známých umělců. Na nám. Míru se uskuteční už desátý ročník Zábavného odpoledne pro děti i dospělé právě první den Srdíčkových dnů, tedy 21. 9. od 12:15 do 16:15. Už nyní účast potvrdily Monika Absolonová, Leona Machálková, Petra Černocká, Hanka Křížková, a pokud to bude možné, i Bára Basiková. Stejně jako v minulých letech se mohou návštěvníci těšit jednak na mnoho dalších zpěváků, taky na osvědčené moderátory Vlastu Korce a Josefa Melena, ale taky na preventivní zdravotní programy – kontrolu mateřských znamének a pih, měření cukru a kontrolu zraku u dětí.

Pevně věříme, že v září nás koronavirus všechny opustí a budeme moci pokračovat v Srdíčkových dnech, které tolik pomáhají rodinám s vážně nemocnými dětmi. Život dětem o.p.s. děkuje všem laskavým dárcům, kteří nás dlouhých dvacet let podporují.