Zprávy 2020

4.9.2020

VolšoHec RUN 2020

Třetí ročník půlmaratonu VolšoHec se měl konat už koncem května. Jenže koronavirus překazil i tuto krásnou akci v Jedovnici u rybníka Olšovec. Ale organizátoři to nevzdali! Vyhlásili nový termín na 29.8. a všichni jejich příznivci je podporovali a přijeli. Byla to skvělá akce, která měla za cíl pomoci třem dětem – Elišce s dětskou mozkovou obrnou, Štěpánkovi s kombinovaným postižením a Mikuláškovi, který trpí cystickou fibrózou. Vlastně už od konce minulého roku postupně přicházely na náš účet peníze přihlášených účastníků, kteří platili startovné i kupovali krásné dresy. A konečně tady byla sobota 29.8. Na účtu bylo pro tři nemocné děti 186 682 Kč. Ovšem po skončení akce přicházely ještě další příspěvky, takže nakonec VolšoHec získal pro nemocné děti 193 332 Kč. Krásná částka v této náročné době. Moc děkujeme všem, kteří přispěli a akce se zúčastnili. V Jedovnici byl i malý Štěpánek s celou rodinou a všichni byli nadšení. Štěpánek a Eliška budou mít peníze na tolik potřebné rehabilitace a Mikulášek potřebuje co nejčastěji k moři, které mu nesmírně pomáhá, tam nemusí skoro vůbec inhalovat a dobře se mu dýchá. Prostě moře je pro děti s cystickou fibrózou zázračné.

Úžasné je, že organizátoři už naplánovali čtvrtý ročník. Ten se uskuteční 22.5.2021 ve 13:13 a my pevně věříme, že v tom příštím roce už nebude zapotřebí žádný termín měnit.

Velký dík organizátorům i účastníkům. VolšoHec RUN je už tradiční akcí na pomoc nemocným dětem a všichni si zaslouží upřímné poděkování.