Zprávy 2020

4.9.2020

Vlasy s příběhem

Po druhé v tomto roce uspořádali ve studiu Elvis na Nuselské ulici v Praze 4 DEN NAVÍC. Jedná se o unikátní projekt, v rámci kterého se majitelé salónu rozhodli, že čtyřikrát ročně věnují výtěžek ze střihání vlasů během jednoho dne na pomoc konkrétnímu nemocnému dítěti prostřednictvím o.p.s. Život dětem.

Tento rok je ve všem jiný, proto se tentokrát čtyři dny navíc nepovedou, protože kadeřnictví zavřel koronavirus a vlastně dva tyto dny zrušil. 7. srpna se konečně mohl konat první den navíc. Určen byl Viktorce, holčičce, která trpí spinální svalovou atrofií 1. typu. Jedná se o genetické onemocnění, při kterém nemocnému postupně ochabují svaly, až nakonec vypoví službu sval nejdůležitější – srdce. Viktorka má štěstí v neštěstí, protože v posledních letech u nás schválili drahý lék Spinrazu, který nemoc nevyléčí, ale umí pozastavit ochabování svalů. A Viktorce zdravotní pojišťovna Spinrazu schválila. Holčička musí Spinrazu, která se aplikuje do míchy, dostávat třikrát ročně a maminka věří, že jí opravdu pomůže. Aby se Viktorka co nejvíce zlepšovala, musí pravidelně rehabilitovat, ale tyhle speciální rehabilitace zdravotní pojišťovny nehradí.

Proto jsme byli velmi rádi, když výtěžek ze DNE NAVÍC byl věnován právě Viktorce. Ve vlasovém studiu Elvis „ vystříhali“ v pátek 7.8. pro Viktorku celkem 5 227 Kč. Obecně prospěšná společnost Život dětem k těmto penězům přidala zbytek a zaplatila Viktorce rehabilitace.

Za maminku Viktorky děkujeme majitelům vlasového studia Elvis a všem jejím zákazníkům, kteří DEN NAVÍC podpořili. Je to krásný projekt, který by mohl inspirovat další kadeřnictví v naší republice. Děkujeme!