Zprávy 2020

24.9.2020

Souhvězdí pomoci

Život dětem se stal součástí projektu společnosti Alza Souhvězdí pomoci. Do projektu jsme zařadili Veroniku se syndromem krátkého střeva.

https://www.alza.cz/media/veronika-se-syndromem-kratkeho-streva-d5727741.htm

V rámci projektu se podařilo pro Veroniku vybrat 50 200 Kč, za které rodina moc děkuje. Maminka dnes dvanáctileté Veroniky nám napsala:

Naše Veronika to od narození neměla vůbec jednoduché. Brzy po narození ji převezli do Motolské nemocnice, kde zjistili, že se jí nevyvinula nervová soustava na střevech, proto se muselo mrtvé střevo odstranit a zbylo jí cca 40 cm jen tenkého střeva. Protože má tak krátké střevo, je plně živená umělou paranterální výživou a z břišní stěny má vyvedenou stomii. Proto potřebuje pravidelnou péči, v rámci které spotřebuje velké množství zdravotního materiálu včetně stomických sáčků, které pojišťovny bohužel hradí jen v omezené míře a Veronika jich denně spotřebuje minimálně osm. Proto jí moc pomáhá každý rok pobyt u moře ve slané vodě, kde se zahojí podrážděná až rozpadlá kůže kolem stomie. Tento pobyt zaléčí okolí stomie a kůže vydrží několik měsíců klidná. Chtěli bychom tímto způsobem poděkovat všem dárcům, kteří Veronice v této těžké situaci pomáhají. Díky Vašim příspěvkům jsme mohli nakoupit zdravotní materiál na celý rok a zaplatit ozdravný pobyt u moře. Veroničin stav se samozřejmě nezlepší, je celoživotně odkázaná na stomii, stále musí ošetřovat tolik namáhanou kůži, která se opravdu velmi každodenním lepením stomických sáčků poškozuje. Ale Veronika je velmi statečná a snaží se žít úplně normální život, je chytrá, dobře se učí, ráda maluje a miluje zvířata. Prostě normální ( i když těžce nemocná) holka. A i to je zásluhou všech laskavých dárců i projektu Souhvězdí pomoci. Moc děkujeme.