Zprávy 2023

14.11.2023

Pomozte dvouleté Emince, kterou trápí Ohtaharův syndrom

V rámci sbírky Srdce dětem jsme zveřejnili příběh malé Eminky, který vás zaujal natolik, že chcete mamince malé holčičky pomoci. Proto jsme se rozhodli, že pro ni zorganizujeme sbírku, abychom mamince i její holčičce ulehčili život.

Její maminka byla nucená rodit s respirátorem na obličeji. Dnes dvouletá holčička trpí syndromem se silnými a častými epileptickými záchvaty, které poškozují její mozek.

Pokud dítě s tímto syndromem vůbec přežije (některé takto nemocné děti do dvou let umírají,) zůstává postižené fyzicky i mentálně. Maminka se však nevzdává a pečuje o svou vysněnou Eminku s velkou silou a láskou. A to i přesto, že se jí zhroutil úplně celý svět, jak psychicky, tak i ekonomicky.

Žila sama a bez rodičů. Pevně věřila, že ji jednou potká štěstí v podobě partnera, se kterým založí rodinu. To byl její velký sen. Když otěhotněla, otec dítěte od ní odešel a ona zůstala na všechno sama. V termínu porodu měla už tři dny covid, proto ji nechtěli vzít ani do sanitky. Nakonec je přesvědčila a skončila v nemocnici na pokoji, kde byla sama.

Porod jí vyvolávali dlouhé tři dny, měla velké bolesti, navíc musela mít nasazený respirátor, a to i při samotném porodu. Po dlouhých bolestivých hodinách už neměla maminka dost síly, byla vyčerpána a Eminka byla dokonce nějakou dobu bez kyslíku. Po narození vůbec neplakala a museli ji okysličovat.

Mateřská mamince stačila akorát na nájem. Bohužel na žádnou podporu od státu už neměla nárok. Úplně všechno ostatní dostávala od laskavých lidí, včetně oblečení, hygienických pomůcek a jídla. To jí často poskytovala Potravinová banka.

Maminka o Eminku pečuje s velkou láskou. Jen neví, co je čeká. Malá Eminka je jako hadrová panenka, nesedí a neleze. Za to vnímá, usmívá se a má radost, když maminku vidí. Proto by moc ráda maminka sehnala co nejvíc peněz na pravidelné rehabilitace, které holčičce velmi pomáhají a na vertikalizační stojan, který nutně potřebuje. Pevně věří, že se stane zázrak a Eminka tohle všechno . Obojí bohužel zdravotní pojišťovny nehradí.

QR platba EminceProto vás prosíme, pomozte mamince Eminky. Právě pro ni spouštíme tuto možnost pomoci napřímo.

Pokud malé Emince budete chtít také přispět na vertikalizační stojan, který stojí 89 000 Kč, pošlete prosím jakoukoliv částku na číslo transparentního účtu 1117771700 / 5500 s variabilním symbolem 2626.

Pro zahraniční platby IBAN CZ4155000000001117771700, BIC/SWIFT kód je RZBCCZPP, název příjemce o.p.s. Život dětem, banka Raiffeisenbank, do poznámky “VS 2626”.

 

Seznam věcí, které dále maminka s Eminkou potřebují:

  • Podložka na Vojtovu metodu;
  • Vibrační a masážní stroječky;
  • Rehabilitační polštáře;
  • Různé pomůcky pro kojence;
  • Podložku na hraní na zem;
  • Drahé pleny, přesnídávky, kojenecké kaše, jídla pro kojence a cokoliv dalšího;
  • Oblečení a jakékoliv hračky.

Pokud budete chtít poslat cokoliv z tohoto seznamu anebo i další potřebné vybavení a předměty, pošlete je přímo k nám do kanceláře:

Život dětem o.p.s.
Koclířova 771
198 00 Praha 9 – Kyje.

Na zásilku napište „Pro Eminku“. Mamince budeme pravidelně 1x za 14 dní hromadně předávat. Prosíme, posílejte malé Emince jen věci v dobrém stavu, vhodné k použití pro dítě ve věku dva roky a více.

Aktuální videorozhovor s maminkou malé Eminky najdete na našem FB a YouTube. A velmi krutý video-příběh této roztomilé holčičky je na naší FB stránce a YT kanálu.

Srdečně děkujeme všem štědrým lidem, kteří malé Emince jakýmkoliv způsobem pomohou.