Zprávy 2017

17.3.2017

Jarní Srdíčkové dny opět pomáhají od 20.-24. 3. v mnoha městech ČR

V týdnu od 20 do 24. března 2017 probíhá v celé České republice naše tradiční veřejná sbírka, známá pod názvem Srdíčkové dny.

Studenti středních škol a učilišť Vám budou na ulicích nabízet různobarevná plastová srdíčka za 20 Kč a zcela nové propisovací tužky v šesti barvách za 30 Kč. Všichni studenti budou mít u sebe zapečetěnou kasičku a igelitovou tašku s logem naší o.p.s. Život dětem, visačku se jménem prodávajících i názvem školy a také sbírkové povolení.
Zivot-detem_propiska_30KcZivot-detem_srdicka

Tváří letošních jarních Srdíčkových dnů je malý Ondrášek, usměvavý tříletý chlapeček, u kterého se brzy po narození objevila v krvi velmi nebezpečná infekce – CMV virus. Ten způsobil opožděný psychomotorický vývoj. Chlapeček ve dvou letech neudržel hlavičku, jenom ležel a vůbec netušil, na co má nožičky. Rodina s ním začala intenzivně rehabilitovat, a tak dnes se už s oporou postaví a udělá i pár krůčků. Tyto rehabilitace jsou však pro rodinu finančně nákladné, a proto Ondrášek potřebuje pomoc od nás ostatních.
srdicka210x148-201703-MAIL

Srdíčkové dny pořádáme již 17 let. Výtěžek veřejné sbírky pomůže vážně nemocným dětem, které jsou vzhledem ke svému zdravotnímu stavu odkázány na celodenní péči jednoho z rodičů. Zakoupením srdíčka nebo propisovací tužky přispějete na pořízení různých rehabilitačních a zdravotních pomůcek, invalidních vozíčků, zdravotních kočárků, na úhradu zdravotnického materiálu, speciální výživy, rehabilitačních pobytů a podobně.

Srdečně děkujeme za pomoc a podporu všem laskavým lidem, kteří se do sbírky zapojí.