Zprávy 2020

26.9.2020

Bazárek v Golčově Jeníkově

Už v březnu se nám ozvala paní Aneta Dušánková, že chce pomoci nemocným dětem, a proto uspořádá 4. dubna ve svém obchůdku Donosito dobročinný bazar.

V tomto obchůdku prodávají dámskou italskou módu, outlet a z části i lepší secondhandové zboží. Z toho vzešel právě i nápad na dobročinný bazar, prostě způsob, jak využít oblečení, které máme všichni ve skříni a nenosíme ho, přitom by ho za pár korun někdo ještě rád unosil a navíc tak společně pomohl dětem.

Jenže přišel strašák v podobě koronaviru a bazárek se na jaře konat nemohl.

Proto ho v Golčově Jeníkově v obchodě Donosito přesunili na pátek 4.9.

V obchodě začali vybírat oblečení. Čekali , že každý přinese pár kousků, ale překvapila je paní, která přišla poprosit o pomoc, potřebovala přenést oblečení z auta do obchodu, protože ho měla plný o plný kufr, nebo paní krátce před porodem, která spolu s kamarádkou přinesla plnou krabici oblečení, které ještě přeprala a úhledně nažehlila. Asi do 20 hodin paní Dušánková s celou rodinou naceňovala jednotlivé kousky a obchod na akci připravila.

V sobotu se potom konal samotný bazar, kde si mohl každý vybrat za minimální ceny od kalhot, po společenské šaty nebo bundy. Všichni měli velkou radost, že akce měla pozitivní ohlas. Doteď jim píšou ženy, které by se rádi zúčastnily případně dalšího dobročinného bazaru. Je to krásná akce, která vynesla 5 000 Kč a ukázala, že pomáhat se dá různými způsoby. Moc děkujeme paní Dušánkové a všem, kteří na bazárek přišli.