Zprávy 2008

31.10.2008

Projekt Srdce pro děti pomohl 15ti letému Lukášovi

<span style="font-size: 7.5pt; color: #000000; font-family: &quot;Verdana&quot;,&quot;sans-serif&quot;;">Občanské sdružení Život dětem tímto srdčně děkuje čtenářům deníků Blesk, kteří se připojili ke krásnému projektu Srdce pro děti, který pomáhá handicapovaným a nemocným dětem v České republice. Prvním obdarovaným se stala metabolická JIP Pediatrické kliniky ve FN Motol Praha, která získala monitor vitálních funkcí Philips Intellivue MP30 v hodnotě 259.571,- Kč, druhým obdarovaným se stal Lukáš Padevět, který díky projektu Srdce pro děti obdržel speciální invalidní vozíček v hodnotě 92 000,- Kč. Lukáš Padevět trpí vzácným druhem viru Encefalitidy a nadosmrti bude odkázán na péči druhých.

 

<span style="font-size: 7.5pt; color: #000000; font-family: &quot;Verdana&quot;,&quot;sans-serif&quot;;">Vzhledem k tomu, že Lukáš roste a je z něj statný kluk, začal z obyčejného vozíčku padat, proto se občanské sdružení Život dětem prostřednictvím projektu Srdce pro děti rozhodlo Lukášovi a jeho mamince pomoci zakoupením speciálního invalidního vozíčku, který výrazně pomůže Lukášovi i mamince s přesunem.

<span style="font-size: 7.5pt; color: #000000; font-family: &quot;Verdana&quot;,&quot;sans-serif&quot;;">Projekt Srdce pro děti připravuje další pomoc, a to Péťovi a Martínkovi Kudrnovským, kteří obdrží doplňky k řečovým procesorům v hodnotě 60 000,- Kč. O tomto krásném příběhu vás budeme podrobně informovat v následných dnech:)

<span style="font-size: 7.5pt; color: #000000; font-family: &quot;Verdana&quot;,&quot;sans-serif&quot;;">Společnost Ringier, která vydává i deník Blesk, do projektu Srdce pro děti vložila půl milionu korun, čtenáři Blesku mohou přispívat pomocí dárcovské sms či přímo převodem na účet sdružení. K dnešnímu dni čtenáři Blesku zaslali úctyhodných 195 753,- Kč 🙂

<span style="font-size: 7.5pt; color: #000000; font-family: &quot;Verdana&quot;,&quot;sans-serif&quot;;">Více informací o projektu Srdce pro děti naleznete na úvodní straně v levé části po rozkliknutí ikonky Blesk – Srdce pro děti.