Zprávy 2008

4.9.2008

Cyklisté pomáhají dětskému oddělení Nemocnice Klatovy, a.s.

13. září startuje v Klatovech silniční cyklistický závod Author Král Šumavy 2008, na který Vás spolu s pořádajícím Triatlon klubem Klatovy srdečně zveme. Všichni závodníci a návštěvníci tohoto krásného sportovního podniku si budou moci po dobu konání závodu od hostesek ve žlutých tričkách zakoupit bezpečnostní reflexní pásky a 35 korunami tak přispět na zakoupení Monitoru životních funkcí na dětskou jednotku intenzivní péče pro dětské oddělení nemocnice v Klatovech.

 

Monitor životních funkcí, mezi které patří teplota, akce srdeční, dech, okysličování krve a krevní tlak, bude sloužit ke kontinuálnímu sledování při léčení dětí novorozeneckého věku, které mají bezprostředně po narození poruchu poporodní adaptace, kdy je nutné pro zvládnutí jejich zdravotních potíží neustále monitorovat jejich stav, při léčení dětí kojeneckého věku, které přicházejí mnohdy s dechovými potížemi, křečovými stavy a zažívacími poruchami. Využití monitoru je i u velkých dětí do 18. roku věku pro stavy spojené s dušností, po otravách, poruchách srdečního rytmu a nervových záchvatech. Nákup Monitoru velice napomůže k včasnému zajištění odpovídající léčby při zdravotním ohrožení dětí z Klatov a okolí.

Bezpečnostní reflexní pásky lze svou univerzálností použít jak na kolo pro děti i dospělé a zvýšit tak jejich bezpečnost v běžném silničním provozu, tak i na batoh, tašku, dětský kočárek nebo jen jako ozdobný náramek na ruku.

 Věříme, že v závěru závodu budeme moci vyhlásit částku, která zakoupení Monitoru životních funkcí umožní :o) Reflexní pásky lze zakoupit také v našem internetovém obchodě.

 Srdečně děkujeme všem, kteří si reflexní pásky zakoupí a pomohou v Klatovské nemocnici „proměnit dětské slzy v úsměv“ :o)