Zprávy 2008

26.8.2008

Projekt Srdce pro děti pomáhá prvnímu postiženému chlapci

Projekt Srdce pro děti, který byl v březnu zahájen prostřednictvím deníku Blesk a je realizován ve spolupráci občanského sdružení Život dětem a společnosti Ringier ČR, a.s. pomáhá prvnímu chlapci, 15ti letému Lukášovi, který trpí vzácným druhem viru Encefalitidy a nadosmrti bude odkázaný na péči druhých.

 

Lukáš je v neustálé péči své maminky, která ho kromě ustavičné péče den co den vozí 25 kilometrů do speciální školy ve Stodůlkách. Vzhledem k tomu, že Lukáš roste a je z něj již statný kluk, začal z obyčejného vozíčku padat, proto jsme se prostřednictvím projektu Srdce pro děti rozhodli Lukášovi i jeho mamince pomoci zakoupením speciálního invalidního vozíčku, který výrazně pomůže mamince i Lukášovi s přesunem. Tímto patří srdečné poděkování společnosti Ringier ČR, a.s., která na pomoc handicapovaným a opuštěným dětem darovala pro projekt Srdce pro děti první úžasnou částku ve výši 500 000,- Kč, ze které bude invalidní vozíček Lukášovi uhrazen. Další srdečné poděkování patří čtenářům deníku Blesk, kteří handicapovaným a opuštěným dětem pomáhají zasíláním dárcovských sms a přispíváním na bankovní konto. Více informací k tomuto projektu naleznete na úvodní straně v levé části po rozkliknutí inkonky Blesk – Srdce pro děti.

<div class="box-center"><img src="../../../../pics/193221_srdce-pro-deti-lukas.jpg" alt="Pomoc postiženému chlapci" /></div>