Zprávy 2014

29.8.2014

Benefiční motosraz MOTOHELP pomáhá malému Šimkovi

29.8. začíná benefiční motosraz MOTOHELP v areálu „POHODA“ v Březové nad Svitavou, který pořádá skvělá parta motorkářů z různých koutů ČR, aby pomohli malému Šimonkovi, který bojuje s velmi závažnou nemocí. Jsme moc rádi, že tuto akci můžeme zaštítit, abychom se k pomoci Šimonkovi také připojili. Motosraz trvá dva dny 29.9. až 30.8., všechny vybrané korunky putují na zakoupení zdravotního kočárku pro Šimonka. Celková cena kočárku činí 64.453 Kč, pojišťovna přispívá částkou ve výši 32.029 Kč, zbývající částku se snaží motorkáři se srdcem na správním místě pro chlapce tímto srazem nasbírat a to je opravdu úžasné.

 

Příběh Šimonka:

Šimonek se narodil 22. června 2010 v Boskovicích, s dýchacími obtížemi byl převezen do brněnské nemocnice, kde mu z obav udušení byla zavedena Tracheostomie (dýchací trubice do krku). Kvůli nepřijímání jídla lékaři přistoupili na PEG, což je sonda do žaludku, přes kterou je Šimonek krmen. Po mnoha návštěvách odborných lékařů mu byl diagnostikován Pierre-Robinuv syndrom a PMR (psychomotorická retardace).

Z důvodu těchto poruch jsme museli nastoupit na cvičení Vojtovy metody a Hipoterapii, jenže i po dlouhých třech letech cvičení se nedostavují žádné velké pokroky. Šimonek sice sedí a leze po čtyřech, ale chodit zatím nedokáže.

Standartní kočárek už je pro něj nedostačující, a proto potřebuje speciální. Bohužel, cena daného kočárku je vysoká, a to 64.453 Kč. Pojišťovna na tento kočárek přispívá jen 32.029 Kč.

S tím, jak Šimonek roste, potřebuje obnovu i dalšího vybavení než jen kočárku, rodiče musí platit také Hipoterapii, v průběhu doby by pro Šimonka bylo dobré absolvovat i nějaký rehabilitační pobyt. Také stále musí nosit plenky, přijímat speciální stravu a kvůli PEGu a Tracheostomii je nutné nakupovat potřebný lékařský materiál. Šimonek je odkázán ke dvaceti čtyř hodinové péči ze strany maminky, v nedávné době jí začala poskytovat pomoc asistentka, která je hrazena z financí rodičů. Z těch je hrazena i doprava k odborným lékařům, kteří sídlí často ve vzdálených městech (Praha, Brno, Ostrava, Olomouc).

Rádi bychom touto cestou chtěli požádat o finanční či jakoukoli jinou podporu. Za každou odezvu předem děkujeme.

S pozdravem

Věra a Ivo Petrželovi

obr