Zprávy 2014

17.3.2014

Pulsní oxymetry, ultrazvukové zvlhčovače, digitální váhy …. pomáhají v Dětském centru v Praze 4 – Krči

Díky projektu Rozsviťte s námi Prahu 2013 jsme mohli zakoupit pro Dětské centrum v Praze 4 – Krči pulsní oxymetry, ultrazvukové zvlhčovače, inhalátory, digitální váhy a ušní snímače v celkové hodnotě 184.138 Kč, které pomáhají malým dětem. Pulsní oxymetr je malý přístroj ve tvaru kolíčku, který se nasadí na prst dítěte nebo jeho ušní lalůček. Umožňuje během několika sekund zjistit, zda je organismus dobře okysličován a jaká je jeho tepová frekvence. Pulsní oxymetrie je jednoduché, neinvazivní a nebolestivé vyšetření, které umožňuje jak jednorázová měření, tak krátkodobou kontinuální monitoraci SO2 a tepové frekvence již od nejranějšího věku. Vyhodnocení těchto parametrů je využíváno k diagnostice při akutních i chronických onemocnění srdce a plic. Pulsní oxymetr je nepostradatelným pomocníkem při monitoraci těchto parametrů také u rizikových dětí s vrozenými nebo získanými vadami kardiopulmonálního systému. U všech těchto onemocnění, v koleraci s klinickým stavem dítěte, je možné pak co možná co nejdříve zahájit včasnou adekvátní terapii všude tam, kde hrozící hypoxie může ohrozit život dítěte nebo být příčinou jeho doživotního těžkého poškození.

Rozsviťte s námi Prahu je každoroční charitativní projekt Rádia City a nás nesmírně těší, že jsme mohli být opětovně jeho součástí. Tentokrát v trošičku odlišné roli, pomoc se netýkala přímo nás a našich aktivit, ale pomoci Nadačnímu fondu Dětský úsměv, který byl založen na podporu Dětského centra v Praze 4, které potřebovalo zakoupit výše uvedené pulsní oxymetry a další pomůcky. Máme radost, že jsme mohli pomoci a pro tento bohulibý projekt propůjčit naši dárcovskou sms a tím Nadačnímu fondu a Dětskému centru pomoci.

 

Projekt „Rozsviťte s námi Prahu!“ vyvrcholil 30. listopadu na Staroměstském náměstí, kde byl za přítomnosti  ranních moderátorů radia City Vojty Eflera a Ivy Lecké předán symbolický šek Dětskému centru v Praze 4 – Krči. Projekt radia City podpořili a své DMS odeslali i patroni loňského ročníku: Jan Potměšil, Vojta Dyk, Marta Issová, Jana Stryková a Kryštof Hádek, kterým patří také velký dík. Rádio City srdečně děkuje všem Pražanům a posluchačům radia City, kteří se zapojili a měli tak své žárovky na pražském vánočním stromě.

 

obrobr