Zprávy 2013

14.12.2013

Karel Gott, Pavel Šporcl či Tomáš Klus v neděli podpoří benefiční galavečer Srdce pro děti

Galavečer Srdce pro děti, který se uskuteční v neděli 15. prosince 2013 od 20.00 hod., uvidíte v přímém přenosu z prostor Smetanovy síně Obecního domu na obrazovkách TV Prima. Diváci se mohou těšit na zcela ojedinělou koncepci v režii Michaela Čecha.

Benefiční galavečer Srdce pro děti je koncipován jako zábavný předvánoční večer, na kterém vystoupí řada špičkových zpěváků a hudebníků: Karel Gott, Tomáš Klus, 4TET, Petr Kolář, Miroslav Žbirka, Vilém Čok, Petra Janů, Štefan Margita, Eddie Stoilow, Pavel Šporcl, Diana Kalashova a Adam Mišík.

Součástí celého projektu je živé call centrum, do kterého TV Prima vybrala nejoblíbenější herce, herečky, moderátory a další známé tváře, ke kterým patří: Jaro Slávik, Markéta Krajčovičová, Iva Pazderková, Iva Kubelková, Karel Voříšek, Klára Doležalová, Veronika Jeníková, Markéta Hrubešová, Pavel Kříž, Marie Doležalová, Filip Čapka, Eva Decastelo, Jan Vlasák, Kamila Špráchalová, Jana Švandová, Sabina Laurinová, Viktor Limr, Sandra Parmová, Roman Fojta, Zdeněk Troška, Taťána Kovaříková, Terezie Kašparovská, Tomáš Hauptvogel. Ti se pro slavnostní večer společně s Karlem Gottem, Tomášem Klusem, Pavlem Šporclem, Petrem Kolářem, Eddie Stoilowem, Vilémem Čokem, Petrou Janů, Adamem Mišíkem, Štefanem Margitou a Milošem Dodo Doležalem stanou v přímém přenosu operátory v call centru, odkud povedou přes telefonní spojení dialogy s telefonujícími dárci finančních prostředků. Galavečerem televizní diváky provede Libor Bouček.

 

 

Na co výtěžek půjde?

Výtěžek benefičního galavečera Srdce pro děti je přímo určen na nákup zdravotních pomůcek pro děti nemocné mukopolysacharidózou, nemocí EB tzv. „motýlích křídel“, dětskou mozkovou obrnou, autismem, svalovou atrofií a dystrofií, dětem s onkologickým onemocněním, kombinovaným onemocněním a cystickou fibrózou, které jsou v domácí péči svých rodičů.
Zároveň vyšlo nové album s 15 vánočními písněmi a koledami, které nazpívalo a nahrálo 15 interpretů, např. Bára Basiková s Michalem Pavlíčkem, Petr Kolář, Václav Noid Bárta a další, které se můžete objednat přímo na našich webových stránkách www.zivotdetem.cz v ceně 50 korun..
Diváci se budou moci seznámit se světem vážně nemocných dětí, kterým je celý večer věnován formou osmi medailonků natočených přímo u dětí v jejich domácím prostředí. Patrony jsou: Lucie Bílá, Martin Dejdar, Tereza Pergnerová, Iva Kubelková, Klára Doležalová a Karel Voříšek, Libor Bouček, Tereza Kašparovská a Tomáš Hauptvogel a Leoš Mareš.

Jak můžete přispět i vy?

Široká veřejnost může už nyní přispívat na pomoc vážně nemocným dětem zasláním dárcovské DMS ve tvaru DMS SRDCEPRODETI na číslo 87777 v ceně 30 korun a současně se může zapojit do dražby nádherných srdcí, která probíhá na Aukro.cz od 8. 12. do 15. 12.

Jedná se o 60 cm vysoké sochy ve tvaru srdce vyřezané ze dřeva, které svým osobitým uměním pro dobrou věc vlastnoručně vyzdobili:

Lucie Bílá vytvořila srdce s názvem Motýlí srdce
Tomáš Klus vytvořil srdce s názvem Srdcohled
Taťána Kovaříková vytvořila srdce s názvem Zlaté srdce
Tereza Kostková vytvořila srdce s názvem Srdce všeho dobrého
Vilém Čok vytvořil srdce s názvem Evrytajm
Martin Dejdar vytvořil srdce s názvem Srdce dětem
Štefan Margita vytvořil srdce s názvem Vánoční srdce

Autorem soch vyřezaných motorovou pilou je mladý řezbář Jiří Soubusta.

Dražba srdcí bude prezentována také v rámci přímého přenosu a její výtěžek bude přičten k celkovému výtěžku v závěru programu. Průběh dražby můžete sledovat přímo na Aukro.cz

Těšíme se na vás u televizních obrazovek TV Prima

obr