Zprávy 2013

7.11.2013

ROZSVIŤTE S NÁMI PRAHU aneb každý má svou žárovku.

Každoroční charitativní projekt radia City si dal v tomto roce za cíl nákup oxymetrů pro Dětské centrum Thomayerovy nemocnice v Praze. Cena jednoho oximetru je 15 000 Kč, čím více se jich podaří zakoupit, tím lépe.

Pulsní oximetr je malý přístroj, který se nasadí na prst dítěte nebo jeho ušní lalůček. Umožňuje během několika sekund zjistit, zda je organismus správně okysličován a jaká je jeho tepová frekvence. Jedná se o jednoduché, neinvazivní, tedy nebolestivé vyšetření, které lze aplikovat od nejranějšího věku. Je využíváno k diagnostice onemocnění srdce a plic. Na základě výsledků je pak možné zahájit adekvátní terapii a předejít celoživotnímu těžkému postižení dítěte.

Jak sponzorovat žárovku?Sponzorovat žárovku může každý, kdo vlastní mobilní telefon.

Stačí napsat DMS, tedy dárcovskou SMS ve tvaru: DMS ZAROVKA a odeslat ji na číslo 87777.

Cena DMS činí 30 Kč, Život dětem obdrží 28,50 Kč.

Každý, kdo odešle tuto dárcovskou SMS, si může svoji žárovku rozsvítit na http://strom.radiocity.cz.

Jednoduchý návod na to, jak rozsvítit sponzorovanou žárovku, obdržíte krátce po odeslání DMS na svůj mobilní telefon jako SMS zprávu. Poté už jenom stačí zapsat na určené místo příslušný kód a sponzorovaná žárovka se rozsvítí. Také se zde můžete zapsat do seznamu všech dárců.
Pokud se k nám přidáte i Vy a pomůžete nám před Vánoci rozsvítit Prahu, děkujeme Vám. Budeme se na Vás těšit v sobotu 30. listopadu v 18:00 na Staroměstském náměstí při rozsvěcení pražského vánočního stromu. Rozsvítí jej pražský primátor a moderátoři radia City Iva Lecká a Vojta Efler.

O projektu

Rozsviťte s námi Prahu! aneb Každý má svou žárovku.

I letos můžete s radiem City rozsvítit Prahu! Radio City pokračuje v pražské tradici, kterou se podařilo před šesti lety založit.

V roce 2007 jsme měli nápad, jak spojit celou Prahu v předvánočním charitativním projektu. A daří se to rok co rok, už 6 let! I proto se k němu s Vámi, našimi posluchači, letos opět vracíme. Výtěžek z akce Rozsviťte s námi Prahu! letos půjde na podporu Nadačního fondu Dětský úsměv na nákup oxymetrů. Právě takto můžete prostřednictvím Občanského sdružení Život dětem pomoci.

Stejně jako v minulých letech si i letos s laskavým souhlasem hlavního města Prahy vypůjčíme tradiční vánoční strom na Staroměstském náměstí a jeho žárovky. Každý tak má možnost „sponzorovat“ svou žárovku za cenu jedné DMS. A následně si může svou žárovku symbolicky rozsvítit na této webové stránce a zapsat se do seznamu dárců.

V uplynulých letech se do projektu zapojily tisíce Pražanů. Věříme, že letos jich bude díky Vám ještě více!

Celý charitativní projekt vyvrcholí o prvním adventním víkendu, kdy se bude na Staroměstském náměstí rozsvěcet vánoční strom. Na pódiu vystoupí za radio City moderátoři ranního programu Dobré ráno, Praho! Vojta Efler a Iva Lecká a slavnostně předají šek s částkou, kterou se podařilo vybrat díky všem, kteří zaslali DMS.

I za Nadační fond Dětský úsměv a obecně prospěšná společnost Život dětem děkujeme. Vaše radio City.

Patroni

I v letošním roce má projekt Rozsviťte s námi Prahu! své patrony z řad známých osobností. Moc nás těší, že se předvánoční charitativní projekt radia City rozhodli podpořit Martha Issová, Jana Stryková, Kryštof Hádek, Vojta Dyk a Jan Potměšil.

Všichni zmínění už mají na letošním pražském vánočním stromě rozsvícené své žárovky, a tak je následujte, ať společně získáme pro Nadační fond Dětský úsměv co možná nejvíce finančních prostředků.

Děkujeme Martě Issové, Janě Strykové, Kryštofu Hádkovi, Vojtovi Dykovi a Janu Potměšilovi.

 

Na co půjde výtěžek

Podpoříme nákup oxymetrů, které pomáhají malým dětem. Cena jednoho takového přístroje je přibližně 12.000 Kč a naším cílem je nakoupit těchto přístrojů co nejvíc. Pulsní oxymetr je malý přístroj ve tvaru kolíčku, který se nasadí na prst dítěte nebo na jeho ušní lalůček. Umožňuje během několika sekund zjistit, zda je organismus dobře okysličován a jaká je jeho tepová frekvence. Pulsní oxymetrie je jednoduché, neinvazivní a nebolestivé vyšetření, které umožňuje jak jednorázová měření, tak krátkodobou kontinuální monitoraci SO2 a tepové frekvence již od nejranějšího věku. Vyhodnocení těchto parametrů je využíváno k diagnostice při akutních i chronických onemocnění srdce a plic. Pulsní oxymetr je nepostradatelným pomocníkem při monitoraci těchto parametrů také u rizikových dětí s vrozenými nebo získanými vadami kardiopulmonálního systému. U všech těchto onemocnění, v koleraci s klinickým stavem dítěte,  je možné pak co možná nejdříve zahájit včasnou adekvátní terapii všude tam, kde hrozící hypoxie může ohrozit život dítěte nebo být příčinou jeho doživotního těžkého postižení.

obr