Zprávy 2013

1.9.2013

Postižený Míša překonává mozkovou obrnu

Šestiletý Míša Tereska od narození bojuje s dětskou mozkovou obrnou. Jeho láska ke sportu je však tak veliká, že přemáhá nemoc. Míšovi pomohli zákazníci společnosti Lidl v rámci benefičního galavečera Srdce pro děti.

Chlapec v zimě bruslí ve speciální sedačce a v létě jezdí na tříkolce. A s tou se o víkendu vydal na svůj velký závod! Přestože dojel poslední, je to pro něj ta největší výhra.

„Na závod jsem trénoval a už se na něj moc těším. Dám do toho všechno. Minule to bylo docela rychlý, tak uvidíme dneska,“ nemohl se před začátkem dočkat Míša a po celou dobu se jen usmíval. Za jak dlouhou dobu zvládne malý cyklista trasu odjet, nikdo nechtěl tipnout. „O tom to není, my jsme rádi, že je vůbec Míša na startu a že dojede. To je náš cíl. Největší odměnou je pro nás jeho úsměv v cíli, kdy je na něm vidět, že je šťastný, i kdyby to jel půl hodiny,“ přidal se jeho tatínek Michal.

Podle očekávání Míša dojel jako poslední, v cíli už na něj ale čekali jeho soupeři, kteří ho podporovali a volali: Míšo, pojeď! „Při slavnostním vyhlašování dostal Míša od pořadatelů medaili a pozvali ho nahoru na focení s vítězi,“ dodal hrdý otec.

 

 

Jak Míšovi laskaví lidé pomohli?

Míšu jsme navštívili poprvé začátkem března, kdy dostal díky laskavým zákazníkům společnosti Lidl v rámci benefičního galavečera Srdce pro děti, který je projektem našeho sdružení a deníku Blesk termoakupresurní lehátko v ceně 75 tisíc, které pomáhá v boji s dětskou mozkovou obrnou. Minulý rok musel totiž malý bojovník podstoupit náročnou operaci. „Sádry měl od kotníků až po kyčle, protože mu povolovaly svaly a šlachy na nožičkách, v kyčlích, v kolenou a v kotnících. Měl to 6 týdnů,“ popsal tatínek s tím, že poté opět začali s malým Míšou cvičit. „Dřív plakal, jelikož mu cvičení bylo nepříjemné nebo ho bolelo. Teď už mu ale můžeme vysvětlit, že to dělá pro sebe, že jednou se může postavit na nohy“.

obrobrobrobrobrobrobrobr