Zprávy 2013

9.7.2013

Vanessce pomáhá nový zdravotní kočárek

Jsme moc rádi, že jsme mohli pomoci Vanessce získat nový zdravotní kočárek, který nutně potřebovala.

Základní škola v Čeladné z okresu Frýdek-Místek nedávno oslovila naši nadaci s žádostí o spolupráci. V této základní škole každoročně děti sbírají starý papír a letošní výtěžek ze sběru chtěli věnovat některému potřebnému dítěti z Ostravska, kterým se stala devítiletá Vanesska z Ostravy.
Vanesska trpí vážným kombinovaným postižením a naléhavě potřebovala speciální zdravotní polohovací kočárek. Stávající golfky byly pro Vanessku malé a po zdravotní stránce dlouhodobě nevyhovující. Celková cena speciálního zdravotního kočárku, který bohužel pojišťovna neproplácí, činí 77 173 Kč. Tato částka je pro rodinu Vanessky příliš vysoká, aby na ni mohli se svými příjmy dosáhnout.

Dětem ze základní školy v Čeladné se podařilo nasbírat cca 3 tuny starého papíru a tím bylo získáno 3 868 Kč. Maminka Vanessky získala pomoc i od dalších dvou nadací, Konto Bariéry poskytlo 10 000 Kč a Nadace Olgy Havlové 5 000 Kč. Naše sdružení Život dětem doplatilo zbývající částku, tedy 58 305 Kč.

Za naše občanské sdružení srdečně děkujeme dětem a učitelům ŽŠ v Čeladné za jejich ochotu pomoci Vanessce a za jejich úsilí se sběrem starého papíru.

 

Maminka Vanessky zaslala naší nadaci srdečný dopis, poděkování maminky nás velice potěšilo.

Dobrý den,
Vanesska trpí genetickou vadou ageneze corpus calosum, spastickou kvadruparezurou, epilepsií, psychomotorickou retardací, Dandyho Walkerovým syndromem, roštěpem měkkého patra, slastycitidou… Diagnóza není v celé Evropě… Vanynečka je jediná a u dalšího potomka je možnost opakováni tohoto postiženi 25%… což si dokážete představit mé obavy, než se nám narodil vymodlený malý, který má nyní krásných 7 měsíců…. Vanessce kočárek vyhovuje naprosto ve všem, především v jeho velikosti, kde má beruška pohodlí, tak v jeho manipulaci. Kočárek je vybaven dokonce i nepromokavou přebalovací podložkou, dále slídou pro případ deště. Kočárek má speciální fusak, který reguluje tepotu jak v zimě, kdy ji dává teplo, tak i v létě, kdy naopak chladí. Součástí kočárku je velká moderní taška s úložným prostorem a termoskou. Vanesska je ve svém kočárku aktivnější, protože má výhled na okolí, kočárek je polohovací, může v něm i spát, odpočívat. Rukojeť je polohovatelná a především oboustranná. Kočárek je jedním slovem BOŽÍ. SRDEČNĚ DĚKUJI VŠEM, KTEŘÍ SE PODÍLELI NA KOUPI KOČÁRKU OD FIRMY OTTOBOCK PRO MOJI HOLČIČKU. NEJDE SLOVY ANI POSPAT, JAK SE S TÍMTO KOČÁRKEM ULECHČIL ŽIVOT NAŠÍ BERUŠKY! NEJDE SLOVY POPSAT, JAK JSME VDĚČNI ZA OCHOTU A PODPORU VAŠÍ NADACI A SPOLEČNÍKŮM… DÁLE ŠKOLE V ČELADNÉ, KTERÁ ZPROSTŘEDKOVALA SBÍRKU ŽÁKŮ NA SBĚR STARÉHO PAPÍRU….  NEJDE SLOVY PODĚKOVAT, PŘIJDE MI TO MÁLO ŘÍCT DÍKY, DĚKUJI…. A PROTO POMÁHEJME DÁL LIDEM, KTEŘÍ SI NAŠI A HLAVNĚ VAŠI POMOC ZASLOUŽÍ… NEBUĎME K SOBĚ ZLÍ, SOBEČTÍ A BEZOHLEDNÍ, MĚJME SRDCE NA PRAVÉM MÍSTĚ TAK JAKO VY…. VAŠE NADACE.
Andrea Flatanovská

obr