Zprávy 2013

18.6.2013

Benefiční koncert přinesl Lindičce, Jakoubkovi a Terezce 204 943 Kč.

Benefiční koncert pod názvem "Koncert nejen pro Lindu", který se uskutečnil 13.6. v litvínovské Citadele přinesl na pomoc dětem 204.943 Kč. Koncert svým vystoupením podpořili: Martin Maxa, David Deyl, Marek Ztracený, Eddie Stoilow, Dianka Kalashová a další umělci.

Moderace se zhostila pan Josef Laufer.

Koncert se již po druhé konal především díky paní Hrabákové, mamince nemocné Lindičky, která se velkou měrou zasloužila, že se podařilo uskutečnit druhý ročník. Tentokráte nejen na pomoc Lindičce. V letošním roce k organizaci přispěly také dvě další maminky nemocných dětí a především slečna Alena Najmanová a pan Martin Láter.

Velmi nás těší, že jsme mohli tento krásný projekt podpořit a přispět na zakoupení potřebných zdravotních pomůcek a léčby pro děti.

Výtěžek v celkové výši 204.943 Kč byl konkrétně věnován na pomoc 6 leté Lindičce Hrabákové a 5 letému Jakoubkovi Minárovi, kteří trpí autismem, a 10 leté Terezce Hocké s dětskou mozkovou obrnou.

Naše o.s. Život dětem poskytlo celkem 150 000 Kč, každému z dětí 50 000 Kč. Zaměstnanci společnosti Bohemia Energy poskytli 16.750 Kč, společnost Klimamont – Jasolav Fišek darovala 4 000 Kč, společnost Dopharma s.r.o. 5 000 Kč, Koberce Martin Blažek z Horního Litvínova 9 000 Kč, pan Oto Otépka 10 000 Kč, paní Vendula Knížová 2 000 Kč, David Novák 1 500 Kč a Mgr. Lucie Nikelová 1 000 Kč.Výtěžek z prodeje sbírkový předmětů činil 5 693 Kč.

Všem dárcům patří srdečné poděkování za pomoc.

 

 

Lindička (6 let) má diagnostikován autismus s psychomotorickou retardací, žije sama se svou maminkou a malou sestřičkou Ellou (2,5 roku). Lindička musí dodržovat přísnou bezlepkovou a nemléčnou dietu, která je finančně náročná, dále dojíždí do Brna a Prahy na terapie.

Jakoubkovi je 5 let a má diagnostikován autismus, těžkou poruchu pozornosti – výraznou hyperaktivitu a motorický neklid, ADHD, vývojovou dysfázii – nemluví. Kubíček má zatím lehkou až střední mentální retardaci. Posun kupředu mu komplikuje zejména porucha pozornosti a střídání stavů přehnané a naopak nedostačující energie a různé autistické projevy. Jakub žije sám se svou maminkou.

Terezka trpí od narození dětskou mozkovou obrnou a rodičům bylo oznámeno, že se dožije max. 6ti let života, dnes už je Terezce 10 let, život ji též komplikuje DMO, těžká kvadruparéza, mentální retardace, epilepsie, reflux, celiakie a další potíže např. krmení speciální výživou do sondy (PEGu), jednoduše řečeno Terezka jen leží a maminka se o ní stará 24 hodin denně.

obrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobr