Zprávy 2013

12.6.2013

Benefiční koncert nejen pro Lindu 13.6. v Litvínově

Srdečně Vás zveme do Litvínova na benefiční koncert pod názvem "Koncert nejen pro Lindu", který se uskuteční 13.6. v litvínovské Citadele. Koncert podpoří od 18:00 hod. hvězdná sestava: Martin Maxa, Leona Machálková, David Deyl, Marek Ztracený, Eddie Stoilow, Dianka Kalashová a další umělci.

Vstupenky na koncert, kterým Vás provede Josef Laufer, zakoupíte v Citadele Litvínov, v INTUS Litvínov a v Městském divadle v Mostě.

Výtěžek koncertu bude věnován na pomoc 6 leté Lindičce Hrabákové a 5 letému Jakoubkovi Minárovi, kteří trpí autismem, a 10 leté Terezce Hocké s dětskou mozkovou obrnou.

Děkujeme všem, kteří na pomoc těmto dětem již finančně přispěli, a to zaměstnancům společnosti Bohemia Energy, společnostem Klimamont a Dopharma z Litvínova, Inselv z Mostu a firmě Koberce Martin Blažek z Horního Litvínova!

Naše občanské sdružení Život dětem se rozhodlo tento krásný projekt také podpořit a přispět každému z dětí částkou ve výši 50 000 korun na zakoupení potřebných pomůcek.

Přijďte se potěšit poslechem skvělé muziky, užijte si úžasná představení a darujte srdce dětem… Těšíme se na Vás! :o)

 

Přispět můžete nejen zakoupením vstupenky ve výši 250,- Kč, ale i přímo na účet u o.s. Život dětem, který byl pro tuto příležitost zřízen: Číslo účtu: 83297339/0800, var. Symbol: 5050, do poznámky uvést „koncert“.

Lindička (6 let) má diagnostikován autismus s psychomotorickou retardací, žije sama se svou maminkou a malou sestřičkou Ellou (2,5 roku). Lindička musí dodržovat přísnou bezlepkovou a nemléčnou dietu, která je finančně náročná, dále dojíždí do Brna a Prahy na terapie.

Jakoubkovi je 5 let a má diagnostikován autismus, těžkou poruchu pozornosti – výraznou hyperaktivitu a motorický neklid, ADHD, vývojovou dysfázii – nemluví. Kubíček má zatím lehkou až střední mentální retardaci. Posun kupředu mu komplikuje zejména porucha pozornosti a střídání stavů přehnané a naopak nedostačující energie a různé autistické projevy. Jakub žije sám se svou maminkou.

Terezka trpí od narození dětskou mozkovou obrnou a rodičům bylo oznámeno, že se dožije max. 6ti let života, dnes už je Terezce 10 let, život ji též komplikuje DMO, těžká kvadruparéza, mentální retardace, epilepsie, reflux, celiakie a další potíže např. krmení speciální výživou do sondy (PEGu), jednoduše řečeno Terezka jen leží a maminka se o ní stará 24 hodin denně.

obrobr