Zprávy 2013

28.5.2013

Meggie – fenka labradorského retrívra pomáhá osmiletému Marečkovi

Nesmírně nás těší, že jsme mohli Marečkovi, který trpí autismem a těžkou mentální retardací přispět na pořízení terapeutického pejska Meggie. Mareček nemluví, mluvenému slovu bohužel nerozumí jen naučeným povelům a úkonům. S rodiči Mareček komunikuje pouze pomocí předmětů, nechápe nebezpečí, při chůzi venku ho rodiče musí vodit za bundu, protože nemá rád vodění za ruku a má tendence utíkat. Díky těmto a dalším problémům je Meggie pro Marečka obrovským pomocníkem a kamarádem, pomáhá mu se zklidnit, uvolnit se a zaměstnat ho při procházkách.

Částku ve výši 20 000 korun, která byla poskytnuta jako příspěvek k pořízení pejska – fenečky labradorského retrívra nám poskytla společnost PD Future s.r.o. v rámci benefičního galavečera Srdce pro děti. PD Future s.r.o. pomohla Marečkovi, ale také dalším dětem s autismem. Společnosti PD Future s.r.o. tímto co nejsrdečněji děkujeme za poskytnutou pomoc.

 

Poděkování a vyjádření maminky Marečka:

Megi k nám přišla v polovině dubna, jelikož syn díky své diagnose /dětský autismus, těžká mentální retardace/ nemluví, mluvenému slovu jen obtížně rozumí, pejsek mu je tichým společníkem. Díky polohování s Meggie se syn zklidní, v době her se pozvolna zajímá co se okolo něj děje. Pomáhá s dopomocí při krmení, česání,… Velikým pomocníkem mi je Meggi také při procházkách venku, kdy se snažíme, aby ji syn vedl na vodítku a šel tak klidně požadovaným směrem. Pejsek na Marečka působí uklidňujícím způsobem.
ze srdce vám děkuji za Vaší finanční pomoc.
s pozdravem Kolářová Dana.

obrobrobrobr