Zprávy 2013

3.4.2013

Danečkovi pomohla speciální terapie v rehabilitačním Sanatoriu Klimkovice

Daneček je úžasný chlapeček, který je nemocný dětskou mozkovou obrnou. Nesmírně nás těší, že jsme mu mohli díky benefičnímu galavečeru Srdce pro děti 2012 pomoci a zaplatit mu speciální terapii v hodnotě <strong>46.060 Kč,</strong> která byla součástí rehabilitačního pobytu v Sanatoriu Klimkovice. Rodina Danečka byla tak moc hodná, že nám umožnila v prostředí jejich domova natočit pro benefiční galavečer reportáž a tím přiblížit divákům TV Prima family  a laskavým dárcům co vše obnáší každodenní život rodičů, kteří pečují o nemocné dítě. Touto reportáží rodina pomohla nejen Danečkovi, ale dalším desítkám nemocných dětí dětskou mozkovou obrnou a to je úžasné. Ještě jednou tímto srdečně a s úctou rodině Danečka děkujeme.

Z každodenního kontaktu s rodiči vážně nemocných dětí máme krásný pocit. Jsou to úžasní a silní lidé, kteří přesto, že to v životě se svými dětmi nemají snadné, jsou nesmírně srdeční, laskavý, přející a to nám přináší obrovskou radost a sílu do naší další činnosti. Níže si můžete přečíst krásné vyjádření milující maminky obdarovaného Danečka, které mluví za vše…….

Pár slov závěrem:

I když pro mnohé z nás není lehké období, protože se potýkáme s nejrůznějšími problémy, musíme se přestat bát, musíme si vzájemně pomáhat, stát se jedním národem, protože potřebujeme jeden druhého …… Tohle je doba změny, všechno není o materiálních věcech, lidé hledají smysl života a smyslem života je žít, to je jedna z nejdůležitějších věcí ……………. Rodiče nemocných dětí a děti samotné jsou toho důkazem……….

 

Poděkování maminky Danečka:

Vážení přátelé,

chtěla bych Vám tímto poděkovat za finanční dar 46.060,- Kč na úhradu rehabilitačního pobytu KLIM-THERAPY pro mého syna Daniela.

Tento pobyt jsme uskutečnili v období od 20. 2. do 20. 3. 2013 a byl pro nás oba velkým přínosem. Musím Danečka pochválit, jak hezky spolupracoval při velmi intenzivní 3 hodinové terapii, po jejímž skončení ještě cca 2 hodiny pokračoval v dalších procedurách. Během měsíční léčby Daneček hodně posílil svaly a hlavně mě překvapil, jaký je veliký bojovník, což zase posílilo mne na cestu do dalšího boje s DMO :-)). Řekla bych, že se Danda  také hodně zlepšil psychické stránce. Díky fyzioterapeutce, která o nás celý měsíc pečovala, jsem se naučila nové cviky, které jsem začala s Danečkem dělat také doma a věřím, že díky nim uděláme další pokroky. Jsem přesvědčená, že pravidelné opakování této terapie bude velkým krokem k synovým prvním samostatným krůčkům. Velice se těšíme na další rehabilitační pobyt, který máme zarezervovaný na měsíc srpen 2013 a chceme v této terapii pokračovat i v roce 2014. Dovolila jsem si zaslat několik fotografií z léčby, aby jste se mohli podívat, jak se Daneček snažil a jak mu to v "kosmickém oblečku" slušelo :-))

Děkuji mnohokrát všem hodným lidem a společnostem,díky kterým jste nám mohli poskytnout finanční prostředky na rehabilitační pobyt KLIM-THERAPY.

Přeji krásný den

Ivana Stryková

obrobrobrobrobr