Zprávy 2013

25.2.2013

Jitušce pomáhá a dělá radost nový tablet Apple iPad

Jituška je holčička, která trpí postižením dětského mentálního vývoje – poruchou autistického spektra, žije si ve svém světě víl a princezen nerozlišuje rozdílnost lidí a tím je přátelská úplně ke všem, i když musí mít v blízkosti vždy někoho z rodičů, což je pro ni i pro rodiče občas dost komplikované, protože ne každý člověk reaguje přívětivě. Jituška nedokáže správně reagovat na přijímané informace, komunikuje jen minimálně. Ipad ji pomůže v navázání většího kontaktu se svými rodiči a okolím, aby uměla vyjádřit svá přání, pocity a potřeby. Tablet holčičce současně poslouží ke snadnějšímu rozvoji rozumových schopností.

Tato kompenzační pomůcka v ceně 14.370,94 Kč byla Jitušce zakoupena z výtěžku nedávného benefičního galavečera Srdce pro děti 2012, ze kterého jsou postupně obdarovány desítky dalších vážně nemocných dětí.

Dovolte, abychom se s Vámi podělili o milé poděkování maminky Jitušky, které nás velmi potěšilo.

 

Dobrý večer paní Strnadová,
tímto krátkým dopisem bychom chtěli poděkovat Vám a vaší nadaci za velký dar a hlavně za velkou radost naší dcerky Jitušky,když dneska odpoledne otevírala doručený balíček a v něm objevila tablet.Přiložené fotografie první reakce určitě mluví za vše.Vlivem svého postižení nechápe složitost okolního světa a vnímá ho jako pohádku a díky tabletu bude mít komunikaci s okolím lehčí, a jako budoucí školačka bude mít snadnější začátek v boji se spoustou novinek .Určitě jí také ukrátí čas jízdy k lékařům a nám tím pádem ulehčí časté cestování.Ještě jednou moc děkujeme Vám,nadaci i všem sponzorům,kteří se podílejí na tomto úžasném projektu a přejeme hodně takhle šťastných a spokojených dětí.
S díky a přáním hezkého dne
Dobešovi,Tišnov

obrobr