Zprávy 2012

18.12.2012

Laskaví zákazníci prodejen Lidl dali již podruhé \\\“srdce dětem\\\“, pomohli 6 000 000 korunami

Zákazníci prodejen Lidl již podruhé ukázali, že český národ je opravdu velmi srdečný. Společnost Lidl, která je velmi váženým partnerem občanského sdružení Život dětem se i v letošním roce zapojila do pomoci a to skutečně královsky. Nejen, že se stala prvním generálním partnerem benefičního galavečera Srdce pro děti,  ale již podruhé zorganizovala ve spolupráci se sdružením krásný 14ti denní sbírkové projekt na pomoc těm nejmenším. Od 26.11. do 9.12. si zákazníci Lidlu mohli v prodejnách zakoupit krásnou srdíčkovou samolepku v ceně 30ti korun a tím pomoci. Celkem se podařila vybrat úctyhodná částka ve výši  5 080 125 Kč. Vzhledem k tomu, že i vedení Lidlu má dobré srdce, částku doplnilo o dalších 919 875 Kč, aby mohlo celkem předat 6 000 000 Kč.

Ke slavnostnímu předání této krásné částky došlo 16.12. v přímém přenosu benefičního galavečera Srdce pro děti, který se konal od 20hod, na TV Prima family z prostor Smetanovy síně Obecního domu v Praze na pomoc váženě nemocným dětem v domácí péči svých rodičů.

Tuto úžasnou částku předal osobně pan Michal Farník, jednatel společnosti. Z jeho usměvavého výrazu bylo patrné, že je velmi hrdý na zákazníky Lidlu a společnost, kterou zastupuje.
Lidl udělal maximum pro to, aby co nejvíce pomohl, připravil masivní letákovou kampaň, vyzdobil prodejny plakáty, na kterých se zákazníci mohli seznámit s možností dobrovolného zapojení do pomoci dětem.  Připravil krásný televizní spot, který byl vysílán napříč televizními stanicemi a co je důležité, srdečně poděkoval všem zákazníkům za pomoc v loňském roce, kdy společnost Lidl předala se svými zákazníky na pomoc dětem 3mil. korun. Z této částky bylo obdarováno 100 vážně nemocných dětí a to je opravdu úctyhodné.  Sdružení se velmi těší, že díky letošním 6mil. korun pomůže dalším minimálně 200 nemocným dětem, které podporu a pomoc potřebují. Přímo se jedná o děti s onkologickým onemocněním, mukopolysacharidózou, spinální svalovou atrofií a dystrofií, dětem s celiakií, nemocí EB tzv. motýlích křídel, kombinovaným postižením, mozkovou obrnou a autismem.

 

 

Občanské sdružení Život dětem tímto ještě jednou srdečně a s úctou děkuje všem milým zákazníkům Lidlu, kteří mají dobré srdíčko a pomohli. Obrovské poděkování patří celé společnosti Lidl, která se velmi poctivě a svědomitě do pomoci zapojila. Jmenovitě panu jednateli Michalovi Farníkovi, paní tiskové mluvčí Vrbové, Anně Těžké, Kateřině Jašková a dalším pracovníkům Lidlu, kteří se tak zodpovědně a se srdíčkem do pomoci zapojili.

obrobr