Zprávy 2012

17.12.2012

Autistická Lindička má svůj svět: I pro ni byl galavečer Srdce pro děti

Děvčátko s velkýma hnědýma očima z Mostu je jako zakletá princezna. Trpí autismem a psychomotorickou retardací, má svůj zvláštní svět.

Lindičce a dětem s podobným osudem pomáhal nedělní benefiční galavečer Srdce pro děti. Díky laskavým a štědrým dárcům přinesl na pomoc dětem s autismem a dalšími sedmi onemocněními neuvěřitelnou částku ve výši 13 785 229 Kč.

Lindička miluje pohádky a má ráda, když zpívá Karel Gott. Na benefičním večeru Srdce pro děti si proto přála, aby jí zazpíval písničku „Kdepak ty ptáčku hnízdo máš“ z filmu Tři oříšky pro Popelku. „Má je naposlouchaný. Když jsem byla s Lindičkou těhotná, často jsem Karla Gotta poslouchala. Ústřední píseň z Popelky dcera miluje,“ řekla její maminka Jarmila Kateřina. Pan Gott nakonec zazpíval jinou písničku, ale přesto byla Lindička i její maminka moc ráda, že mohly být v ústředním dění a prožít společně s ostatními krásný předvánoční večer na pomoc těm nejmenším.
Lindičce, její sestřičce a mamince patří srdečné poděkování za to, že umožnily divákům TV Prima family nahlédnout do jejich soukromí a seznámit je s tím jak žijí děti s autismem, co vše obnáší péče o děti, které žijí v úplně jiném světě než ostatní……

 

Občanské sdružení Život dětem se moc a moc těší, až bude moci Lindičku a další děti s autismem z výtěžku benefičního galavečera obdarovat.

obrobrobrobr