Zprávy 2012

17.12.2012

Benefiční galavečer Srdce pro děti, nemocným dětem přinesl unikátní částku 13 785 229 Kč

Benefiční galavečer Srdce pro děti, který odstartoval v neděli v krásných prostorách Obecního domu v Praze, přinesl díky laskavým a velmi štědrým divákům a společnostem krásnou částku ve výši 13 785 229 Kč, která pomůže usnadnit život vážně nemocným dětem v domácí péči svých rodičů.

V přímém přenosu vystoupily takové hvězdy jako Karel Gott, Marie Rottrová , Miro Žbirka, Ewa Farna,  Josef Vojtek, Petr Kolář, Jitka Zelenková, Hana Zagorová, Dianka Kalashova a Kateřina Marie Tichá.

Zpěváci nejen zpívali, ale také společně s tvářemi TV Prima family Terezou Kostkovou, Davidem Matáskem, Oldřichem Navrátilem, Marikou Procházkovou, Olgou Lounovou, Jitkou Ježkovou, Radkou Stupkovou, Jitkou Sedláčkovou, Martinou Gavriely, Igorem Chmelou, Dominikem Haškem, Vavřincem Hradílkem a dalšími významnými osobnostmi zvedali telefony laskavých diváků, kteří se rozhodli zavolat svým oblíbeným hvězdám a pomoci.

Nejvyšší darovanou částku, neuvěřitelných 6 000 000 Kč poskytla společnost Lidl prostřednictvím pana Michala Farníka jednatele společnosti, který se zhostil tohoto krásného úkolu slavnostního předání.  Částku ve výši  5 083 125 Kč poskytli srdeční zákazníci prodejen Lidl, kteří si v průběhu sbírky, která probíhala v prodejnách Lidl po dobu 14dnů zakoupili na pomoc dětem krásnou samolepku označenou logem o.s. Život dětem a logem společnosti Lidl. Částku ve výši 919 875 Kč, která zbývala k neuvěřitelným 6mil. doplnila přímo společnost Lidl Česká republika v.o.s., která byla současně prvním generálním partnerem.

Do pomoci dětem se zapojilo dalších 24 společností, které předávaly velmi krásné částky v rozmezí od 100 000 Kč až po 700 000 Kč. K těmto společnostem patří AWD Česká republika a.s., PNS a.s., FRENSCH – REST spol. s.r.o., S9 Company s.r.o., PD Future s.r.o., LevelRadio, BNP Parabis Cardif Pojišťovna a.s., Radeton s.r.o., Zepter International CZ, Skrz.cz s.r.o., CK Aventour s.r.o., Stannah s.r.o., SPEDICA s.r.o., AUSTIN DETONATOR s.r.o., RD Rýmařov s.r.o., Lomax & Co s.r.o., PSK Group spol. s.r.o., Aukro.cz, DE NOVO s.r.o., Česká pošta s.p., Halomedica a.s., GTS Czech a GEBRUDER WEISS spol. s.r.o.. Velký podíl na výsledné částce mají laskavý a srdeční diváci, kteří zasílali dárcovské sms a přispívali prostřednictvím call centra.

K výsledné částce přispěla také dražba dřevěných soch andělů, která probíhala po dobu jednoho týdne na portálu Aukro.cz. Dražba nádherných andělů vyzdobených Karlem Gottem, Lucií Bílou, Dagmar Havlovou, Petrem Jadnou, Jitkou Zelenkovou, Květou Fialovou a Veronikou Žilkovou přinesla krásnou částku ve výši 292 900 Kč.

Benefiční galavečer Srdce pro děti mohl být uspořádán díky generálním partnerům, společnosti Lidl Česká republika v.o.s. a Bohemia Energy enetity s.r.o.  a díky hlavnímu partnerovi společnosti Unio s.r.o.. Velkou měrou přispěli i mediální partneři, deník Blesk a Český Rozhlas 2, kteří poskytli intenzivní dvouměsíční kampaň.

 

 

Výtěžek byl určen konkrétním vážně nemocným dětem:

•    s EB nemocí tzv. „motýlích křídel“
•    se svalovou atrofií a dystrofií
•    s mozkovou obrnou
•    s mukopolysacharidózou
•    s autismem
•    s kombinovaným postižením
•    s celiakií
•    pro děti postižené onkologickým onemocněním

Každou z uvedených nemocí zastupovala v reportážích jedna rodina, která o nemocné dítě s láskou pečuje. Diváci tak měli možnost trošičku blíže poznat, co vše obnáší péče o nemocné děcko a s čím vším se rodiny potýkají. Přes všechna úskalí, která rodiny musí s dětmi překonávat, byla z reportáží cítit jejich obrovská láska k dětem a to je nesmírně krásné……….

Občanské sdružení Život dětem tímto srdečně děkuje všem laskavým, hodným a milým lidem a společnostem za pomoc.

 

obrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobr