Zprávy 2012

30.11.2012

Zahraniční studenti pomáhají vážně nemocným dětem v České republice

Charitativní kampaň na pomoc českým dětem připravili studenti ze zahraničí, kteří studují v České republice. Svou akci, která bude zahájena v centru Prahy v sobotu 1. prosince a její výtěžek bude předán občanskému sdružení Život dětem, pojmenovali „Darujte srdce dětem“. Tato charitativní organizace pomáhá vážně nemocným dětem usnadnit jejich život již po dobu 13ti let.

„Každý víkendový den až do Vánoc mezi 12. a 16. hodinou budeme vybírat na tento bohulibý projekt finanční prostředky v Praze na Můstku, Staroměstském náměstí a u obchodního centra Palladium na náměstí Republiky. Pražané i turisti budou mít možnost podpořit tuto akci 30 korunami. Každému, kdo přispěje, studenti na ruku namalují červené srdce. Srdce je symbolem života, lásky, ale také reprezentuje činnost občanského sdružení Život dětem,“ uvedla Kamila Sapaševová, jedna z členek studentského týmu.

Kromě kreseb srdce budou studenti na všech sbírkových místech nabízet kresbu hennou, pletení ozdobných copánků, rozdávat malé drinky a budou hledat i další způsoby, jak zabavit a potěšit děti na vánočních nákupech.

„Americký novinář Sam Levenson řekl, že máme dvě ruce: jednu pro sebe a druhou pro pomoc ostatním. Pomáhat potřebným je pro naši skupinu studentů velmi důležité. S akcí „Darujte srdce dětem“ se chceme zapojit do pomoci těm nejmenším v České republice. Myslíme si, že si vážně nemocné děti zaslouží, aby se smály a byly šťastné,“ řekla další členka dýmu Gulsana Karbajevová. Studenti se dali dohromady během semináře o marketingu na Anglo-americké vysoké škole a vyhráli třídní soutěž o nejlepší charitativní projekt. Občanské sdružení Život dětem pomáhalo hodnotit, kteří studenti se nejlépe vypořádali se zadáním „úkolu“, získat finanční prostředky pro sbírku „Daruj srdce dětem“.

Kampaň v ulicích bude v půlce prosince zakončena charitativní party pro pražské vysokoškoláky a  bude pokračovat i v lednu 2013 v prostředcích MHD.

 

Občanské sdružení Život dětem tímto srdečně děkuje studentům Anglo-americké vysoké školy za realizaci krásného projektu na pomoc těm nejmenším :).

Kontakt na realizátory projektu:

Kamila Sapasheva, kamila.sapasheva@aauni.edu, tel.: 774 533 680
Gulsana Karbayeva gulsana.karbayeva@aauni.edu, tel: 775 074 549 
Jiří Chvojka, Komora Public Relations, jiri.chvojka@extender.cz, tel.: 602 323 353

obr