Zprávy 2012

19.11.2012

Těšíme se na pomoc šestileté Karolínce, která je po těžké autonehodě …………

Karolínka má oči bojovnice, úsměv šťastného dítěte… K absolutnímu štěstí jí ale něco chybí. Pohyb! Po těžké autonehodě je totiž Karolínka už tři roky na vozíčku.

„Když byly Karolínce tři roky, měli jsme na Vánoce autonehodu. Od té doby je na vozíčku a stále se mě ptá, kdy se uzdraví,“ začíná se slzami v očích vyprávět příběh své dcery maminka Karolínky Veronika Šplíchalová.

Karolínka z Chrastavy je naprosto závislá na pomoci druhých lidí. Maminka ji každé dvě hodiny musí kontrolovat, přebalovat a cévkovat a obstarávat ji i ve školce.

Do projektu Srdce pro děti se přihlásili, protože potřebují speciální terénní vozíček za skoro 80 tisíc, aby mohli jezdit do přírody a na výlety, které Karolínka tak miluje. Právě kvůli problémům s močovým měchýřem se totiž holčička nemůže koupat. Odpadá tedy možnost vyrazit na koupaliště, či k bazénu. Okamžitě by dostala zánět močových cest. Proto se ji snaží rodiče vymýšlet jiný program. Chtějí, aby si Karolínka uvědomila co nejpozději, že je jiná než ostatní děti. „Bojím se okamžiku, kdy jí to všechno dojde,“ prozrazuje maminka.

Karolínka pravidelně jezdí každý půl rok na šest týdnů do Jánských Lázních. „Je zde nejšťastnější. Dělá neskutečné pokroky. Po té nehodě půl roku jen ležela a nehýbala se, bylo to strašné. Moje přání je, aby měla za vozíčkem berle, které by i využívala,“ pláče při vzpomínce paní Šplíchalová.

Karolínka má v září nastoupit na integrovanou základní školu. „Moc se tam těším. Strašně ráda maluju, fotím, hraju si s plyšákama a také spím,“ pochlubila se. Na otázku, co by jednou chtěla dělat prozradila, že by se chtěla stát herečkou.

 

 

Velmi se těšíme, že se nám podaří díky benefičnímu galavečeru Srdce pro děti, který pořádáme společně s deníkem Blesk 16.12. od 20hod. v přímém přenosu na Prima family Karolínce a dalším vážně nemocným dětem pomoci.

obrobrobrobrobrobr