Zprávy 2012

31.10.2012

SKRZ.cz pomáhá s Vámi malému Tomáškovi, který jí pomocí pumpy a dýchá pomocí trubičky.

Prosíme vás, zapojte se společně s námi a s portálem Skrz.cz do pomoci malému Tomáškovi, který trpí vrozenou vadou – atrézií jícnu a potřebuje zdravotního asistenta.

 

 

Za každou návštěvu na Skrz.cz <a title="Pomoc Tomáčkovi" href="http://skrz.cz/tomasek" target="_blank" title="Pomoc Tomáčkovi">http://skrz.cz/tomasek</a> bude Tomáškovi na asistenci připsáno 0,25 korun. Investujte vteřinu svého času……… a šiřte pomoc mezi svými přáteli….

Nemilosrdný byl osud k mamince Lence a hlavně k jejímu synku dvouletému Tomáškovi. Narodil se s těžkou atrézií jícnu. Potravu může přijímat pouze přes speciální sondu, která vede přímo z bříška. Nemalé problémy má Tomášek i s dýcháním. Neustálá péče o syna je psychicky, fyzicky i finančně velmi náročná.

Tomášek se narodil bez velké části jícnu. Ihned po narození absolvoval první operaci. Další životně důležité zákroky následovaly. Dodnes není v pořádku. Nechodí, nemluví a potravu není schopen přijímat přirozeným způsobem.

„Tomášek může pozřít pouze tekutou stravu, kterou mu přes speciální pumpu dávkuji přímo do tenkého střeva,“ popisuje maminka. Vývod z bříška se musí několikrát denně dezinfikovat. I přes neustálé čištění se snadno zanítí.

Problémy má Tomášek i s dýcháním. Nedávno mu lékaři do průdušnice zavedli kanylu, přes kterou může dýchat. „Nejhorší bylo období před touto operací. Když mu byl rok, téměř denně kolaboval a já ho pořád musela oživovat,“ popsala maminka své hrůzné zážitky.

Chlapeček má silně oslabenou imunitu. Každá byť sebemenší rýma může jeho zdravotní stav velmi zkomplikovat. Maminka má problémy se získáním finančních prostředků na asistenta pro Tomáška s obstaráváním sterilních injekcí, obvazovým materiálem nebo umělým mlékem.

 

obr