Zprávy 2008

3.5.2008

Inkubátor Caleo a výhřevná lůžka Babytherm v hodnotě 1.214.384,- Kč pomáhají předčasně narozeným dětem a novorozencům s nízkou porodní hmotností

Občanské sdružení Život dětem dne 30.4.2008 slavnostně předalo v prostorách JIP Kliniky dětského a dorostového lékařství inkubátor Caleo a výhřevná lůžka Babytherm. Slavnostní předání proběhlo za velmi příjemné atmosféry, kterou vytvořili svým srdečným a upřímným zájmem o pomoc nemocným dětem vážení dárci přístrojů, lékařské kapacity kliniky, novináři a další hosté. Nákup inkubátoru byl financován z peněz darovaných laskavými zákazníky obchodů Tesco v rámci projektu Tesco Charita roku 2007, kteří si od studentů středních škol a dobrovolníků zakoupili drobné sbírkové předměty sdrušení Život dětem. Dále byly přístroje pořízeny z finančních prostředků od firemních dárců, kteří byli do tohoto projektu a dalších projektů sdružení zapojeni. Jedná se o tyto společnosti: Tesco Stores ČR, a.s., Colgate – Palmolive ČR, s.r.o., EWECO, s.r.o., GQs MB, s.r.o., RWE Transgas, a.s., Metrostav, a.s., Alzasoft, a.s. a Domatech Production, s.r.o..

 

 

Finanční prostředky na zakoupení druhého výhřevného lůžka sdružení získalo ze společného charitativního projektu zaměstnanců společnosti Eurest, s.r.o.. Díky tomuto úžasnému projektu klinika v loňském roce obdržela infúzní techniku a v letošním roce výhřevné lůžko.

Jsme moc rádi, že jsou v naší společnosti tak aktivní, srdeční a milí lidé, kteří mají zájem pomoci vážně nemocným dětem.

Občanské sdružení Život dětem tímto srdečně a s úctou děkuje všem laskavými dárcům  a novinářům za podporu a pomoc.

<img src="pics/caleo_1.jpg" alt="Inkubátor Caleo" />

<img src="pics/caleo_2.jpg" alt="Inkubátor Caleo" />