Zprávy 2012

6.6.2012

Marečkovi a jeho mamince usnadňuje stravování a učení nová terapeutická židlička

Mareček je sedmiletý chlapeček, který trpí autismem. Velni nás těší, že jsme mohli díky laskavým dárcům Marečkovi zakoupit terapeutickou židličku Tobi v hodnotě 49.000 korun, která je velkým pomocníkem nejen pro něj, ale také pro maminku. Autismus je jednou z nejzávažnější poruch dětského mentálního vývoje. Jedná se o vrozenou poruchu některých mozkových funkcí. Porucha vzniká na neurobiologickém podkladě. Důsledkem poruchy je, že dítě dobře nerozumí tomu, co vidí, slyší a prožívá. Duševní vývoj dítěte je díky tomuto handicapu narušen hlavně v oblasti komunikace, sociální interakce a představivosti. Autismus doprovází specifické vzorce chování.

Motto: "Když se Mareček narodil, byla jsem ta nejpyšnější a nejšťastnější maminka na světě. Byl krásné a zdravé dítě. Začal mluvit jednotlivá slova, prohlížel si knížky, smál se. Ve dvou a půl letech nastal zlom – slova vystřídaly zvuky, smích křik  a pláč, knížky, které si dříve prohlížel, ležely na zemi roztrhané. Byli jsme zoufalí."

 

Vážení,
nesmírně si vážím Vaší finanční pomoci, která nám  pomohla k získání terapeutické židličky Tobi 2 pro mého 7mi letého synka Marečka s dg. Dětský autismus, těžká mentální retardace.
Židlička nám pomáhá při stravování a učení. Kvůli svému postižení nebyl Mareček schopný sedět na běžné židli v klidu a vzpřímeně, utíkal, vztekal se. Učit se a jíst v klidu bylo u nás do té doby nemožné.  V terapeutické židličce sedí Mareček bezpečně, pohodlně, zklidní ho, navozuje mu pocit bezpečí, uvolnění , a tak se může mnohem lépe věnovat řízené činnosti.
Terapeutickou židličku jsme už také využili na psychorehabilitačním pobytu, kde jsem s ní byla z bezpečnostních důvodů nesmírně spokojená.
Syn si doma židličku sám vyhledává a sedá si do ní i při koukání na své oblíbené pohádky :-).
Ze srdce Vám všem, nadaci Život dětem i sponzorům, děkuji !

obr