Zprávy 2012

2.5.2012

Davídek s novým chodítkem už doběhne kamarády

Nelíčenou radost zažil jedenáctiletý Davídek Š. z Lounska. Dostal totiž speciální chodítko, které mu umožní lepší pohyb. Chlapec v důsledku mozkové obrny nemůže stát na nohou, aniž by ho někdo podpíral. Chodítko v rámci projektu Blesk Srdce pro děti, který organizuje deník Blesk a naše občanské sdružení Život dětem, zaplatili zákazníci obchodního řetězce Lidl.

„Těší nás, že jsme mohli pomoci z naší sbírky, která probíhala na našich prodejnách Lidl. Byla vyhlášena konkrétně pro nemocné děti a David byl jedním z nich,“ řekla PR manažerka společnosti Lidl Lucie Borovičková.

Davidova maminka Romana byla též velmi ráda, protože chlapci chodítko za 46 200 Kč zpestří život a stane se zábavnou formou domácí rehabilitace. „Je důležité, aby protahoval nohy a tělo. To jsem doposud dělala tak, že jsem ho držela. A přece jen je už těžký,“ popsala maminka další plus dárku.

A Davídka těší především to, že doběhne spolužáky a bude zase o kousek samostatnější. Občanské sdružení Život dětem tímto srdečně děkuje všem laskavým zákazníkům společnosti Lidl, kteří se zapojili do sbírky probíhající v řetězci Lidl v závěru loňského roku.

obrobr