Zprávy 2011

20.12.2011

Poděkování laskavým dárcům, kteří se připojili k benefičnímu projektu Srdce pro děti

Občanské sdružení Život dětem srdečně děkuje laskavým lidem, kteří se zapojili do sobotního přímého přenosu benefičního galavečera Srdce pro děti na TV Prima formou zaslaných dárcovských sms zpráv, současně laskavým společnostem za hodnotné finanční dary a také milým lidem, kteří přispívali přes call centrum. Jsme moc rádi, že se vám náš projekt na pomoc těm nejmenším líbil a vzbudil ve vás zájem pomoci. Příprava trvala téměř rok a byla to velmi náročná práce celého týmu pod vedením pana režiséra Jiřího Adamce, herců i zpěváků, kteří se zúčastnili vystoupeni a zasedli také do call centra. Benefiční galavečer byl velmi úspěšný, svědčí o tom i vybraná částka, téměř deset miliónů korun. Společnosti přispěly částkou ve výši 5.185.970 korun, dárcovskou sms zprávou přispěli laskaví dárci částkou ve výši 3.133.215 korun, přes call centrum lidé pomohli krásnou částkou ve výši 1.192.815 korun a závěrečná dražba uměleckých děl přinesla částku ve výši 265.000 korun. Je to fantastické, že i v dnešní krizové době se našli úžasní dárci a to ať už firmy či jednotlivý sponzoři.

Pro ty, co neměli možnost sledovat náš pořad malé vysvětlení.
Měli jsme vybráno osm těžkých  nemocí a každou nemoc zastupovalo jedno děcko,které mělo svého patrona v podobě známé celebrity. Samozřejmě , že pomoc nepůjde jen jednomu dítěti,které v medailonku vystupovalo,ale dalším dětem ,které sdílí toto onemocněni, tímto odpovídáme na dotazy, zda pouze jedno dítko dostane přes milion korun. Rádi bychom, ale nejde to, pod každou diagnózou je skryto neskutečné číslo dětí, které potřebují naši pomoc. Každé dítě má jisté potřeby pro existenci svého života a těmto dětem jsme hledali sponzory, prostřednictvím nich se dětem nakoupí pomůcky, léky či jiné věci, které pojišťovny nehradí.

Bohužel se stalo i to, že děti čekající na naši pomoc se již večera nedožily, tak krutý byl jejich osud. Děkujeme Vám všem, kteří jste poslali darcovské sms, a nebo si popovídali s celebritkou na telefonu, díky našemu call centru. Stále můžete pomáhat formou dárcovské sms zprávy nebo zaslání jakékoliv částky na sbírkové číslo účtu 83297339/0800 pod VS: 1234. Vaše pomoc, ať už sebemenší se ve spojení s ostatními stává velkou.

Vzhledem k tomu, že se blíži Vánoce, přejeme Vám všem klidné
prožití svátků, rodinnou pohodu a v novém roce, který bude asi plný změn, přejeme, ať jsou ty změny jen pozitivní. Přejeme pevné zdraví, protože to je v dnešní době hodně vzácné a drahé. Pokud Vás přepadnou chmury k vůli nevydařeným partnerským vztahům, práci či hádce v rodině, podívejte se na ty vaše ratolesti, a stejně jako my si řekněte "Díky bohu, že je zdravé. "
Pohledy na nemocné dítka Vám připomenou, jaké štěstí máte, jak je k vám osud milosrdný, a pak už se stávají vaše problémy banalitami všedních dnů.

Naději, kterou jsme všichni dali v sobotu malým cvrčkům, jejichž život nemůžeme zachránit, ale můžeme zpříjemnit. Proměnili jsme dětské slzy v krásný úsměv a to je úžasné…

 

Přejeme vám, abyste nikdy, skutečně nikdy nepotřebovali naši pomoc pro své děti, ale stejně tak si přejeme, aby vaše srdce zůstala otevřená pomoci druhým.