Zprávy 2011

11.9.2011

Srdíčkový den 19. a 20. září se blíží, pomoci můžete i Vy

Občanské sdružení Život dětem pořádá <strong>ve dnech 19. – 20. září 2011</strong> svou tradiční již 32 celorepublikovou sbírku tzv. Srdíčkový den. Sbírkovými předměty je nová krásná kolekce oblíbených magnetek se zvířátky s logem OSŽD v prodejní ceně 30 Kč za jednu magnetku.

Výtěžek sbírky bude použit ve prospěch těžce handicapovaných dětí, které jsou stabilně odkázány na domácí péči svých rodičů, konkrétně na hrazení příspěvků na pořízení invalidních vozíčků, rehabilitačních a kompenzačních pomůcek – zdravotních kočárků, chodítek, polohovacích zařízení, dále např. na úhradu obvazového materiálu, speciální výživy apod..

<strong>Občanské sdružení Život dětem srdečně děkuje všem laskavým lidem, kteří si od dobrovolníků – studentů středních škol magnetky zakoupí.</strong> Potkáte je 19 a 20.září ve více než 230 městech naší republiky. Dobrovolníci mají k dispozici látkové zapečené kasičky s logem usměvavého sluníčka o.s. Život dětem, dále PE tašky na sbírkové předměty, taktéž označené logem sdružení a samozřejmě průkaz dobrovolníka, sbírkové povolení a letáčky s popisem projektu.

Sbírkový projekt – Srdíčkový den, kdy společně s o.s. Život dětem široká veřejnost rozdává radost a lásku vážně nemocným dětem po celé České republice se koná již 12 rokem. Díky milému přístupu středních škol, laskavých studentů a dárců se sdružení podařilo uspořádat celkem 32 sbírkových projektů, následně obdarovat 56 nemocnic, pomoci stovkám jednotlivě postižených dětí, obdarovat děti v dětských domovech a pomoci dalším dětem s handicapem.

Kromě 19. a 20. září se můžete s dobrovolníky a brigádníky potkat také při různých pouličních doprovodných akcích a v některých velkých obchodních centrech. Buďte k nim prosím schovívaví, protože se nemocným dětem snaží pomoci i mimo vyhlášené sbírkové akce.

 

K Srdíčkovým dnům se každým rokem připojují další školy i jednotliví příznivci. Přibývají další a další města, ve kterých se Srdíčkové dny konají. Pokud jste dobrovolníky o.s. Život dětem ve vašem městě ještě nepotkali, je možné, že právě ve vašem městě dobrovolníky sdružení nemá. Pomozte mu, aby příště „Srdíčkové dny“ dorazily i k Vám. Psát můžete na: zivotdetem@zivotdetem.cz.

Občanské sdružení Život dětem od počátku své činnosti zakoupilo zdravotnickou a přístrojovou technologii a poskytlo další pomoc již ve výši <strong>100 330 393 Kč</strong>

obrobrobrobrobrobrobrobrobrobr