Zprávy 2011

3.6.2011

Davídkovi pomáhá rehabilitační stůl a zdravotní kočárek

Sotva Davídek (21 měsíců) přišel na svět, musel začít bojovat o život. Lékaři mu totiž zjistili krvácení do mozku. Nyní přežívá jen díky hadičce, která mu z hlavičky odvádí přebytečný mozkomíšní mok. Chlapeček se v téměř dvou letech neumí posadit a jen se plazí. Jeho maminka zoufale sháněla finanční prostředky na speciální polohovací rehabilitační stůl, který by Davídkovi pomohl zpevnit ochablé svalstvo a současně finanční prostředky na zdravotní kočárek. Díky čtenářům deníku Blesku a projektu Srdce pro děti Davídkovi rehabilitační stůl i zdravotní kočárek již pomáhá.

Lenka Součková (29) měla téměř ukázkové těhotenství. Umělé oplodnění se podařilo na jedničku a maminka se nemohla dočkat dvojčátek. „Rodila jsem ve 30. týdnu. Předčasný porod se nepodařilo oddálit. Týden před porodem mi lékaři tvrdili, že děti jsou naprosto v pořádku,“ popsala.
O to větší šok žena zažila, když jí doktoři po narození chlapečků oznámili zdrcují zprávu – jedno z dvojčátek – Davídek, krvácí do mozku! Děťátku museli lékaři ihned zavést pod kůži na hlavičce hadičku, která odvádí přebytečný mozkomíšní mok do střev. Davídkovi je teď 21 měsíců a na rozdíl od svého čilého brášky Martínka se jen plazí. „Do pravé ručičky neuchopí žádnou hračku,“. Naději na zlepšení zdravotního stavu Davídka jí přináší darovaný speciální polohovací rehabilitační stůl. „Na něm může maminka s Davídkem cvičit, aby mohl nabrat nějaké svalstvo a později by se dokázal sám i posadit. Neuroložka mamince řekla, že by Davídek mohl po čase začít i chodit. Nikdy to ale nebude ta zdravá chůze. Myšlení bude mít podle všeho normální. Zakoupený zdravotní kočárek je pro maminku i Davídka také obrovskou pomocí.

 

 

 

Dovolte, abychom se s vámi podělili o krásné poděkování maminky Davídka, která je moc ráda a vděčná za poskytnuté dary.

Vážení,
tímto dopisem děkuji občanskému sdružení Život dětem za rehabilitační stůl a kočárek, který jste mému synovi Davídkovi zakoupili. Byla jsem velmi mile překvapená krásným přístupem a ochotou pomoci nám v naší situaci. Zvláště po zkušenostech z úřadů, jsem už nevěřila, že nějaká pomoc je možná. Davídek ve dvou letech nechodí ani nesedí, ale já věřím, že díky rehabilitačnímu stolu jednou bude. Kočárek ulehčuje přepravu syna po kontrolách lékařů a na pobyty do lázní. Jsem moc ráda, že existují společnosti a nadace, které se snaží lidem pomoci v těžkých chvílích života. . Velice si Vaší pomoci vážím a mnohokrát děkuji. S pozdravem a přáním všeho dobrého občanskému sdružení i lidičkám v něm.

Lenka  Gruberová Součková a Davídek Souček

 

obr