Zprávy 2011

7.1.2011

Velmi krásné poděkování od rodičů Vojtíška ……

OS Život dětem zakoupilo zdravotní kočárek za 34 459 Kč, který nyní každodenně využívá na procházky, při cestách do Brna za lék…aři, na rehabilitace, do centra ranné péče, ale také do školičky a za kamarády.
Vojtíšek trpí mj. epilepsií, výraznou svalovou hypotonií a opožděným psychomotorických vývojem, jehož důsledkem je např. to, že ve svých 3 letech neumí samostatně sedět, lézt či mluvit. Proti své diagnóze Vojtíšek bojuje spolu s rodiči pravidelným cvičením a včestrannou stimulací pomaličku postupuje ve vývoji kupředu.

 

Poděkování:

Vážená paní Strnadová, vážená paní Faktorová, milé občanské sdružení Život dětem,

v prosinci jste celou naši tříčlennou rodinu potěšili informací, že jste se rozhodli pomoci nám financovat rehabilitační kočárek KIWI od společnosti Otto Bock pro našeho Vojtíška, 3letého chlapečka se speciálními potřebami. Vašeho rozhodnutí si velmi vážíme nejen z finančního hlediska, ale také proto, že Vaše gesto pro nás znamená mj. také velké uznání naší snahy a vyjádření podpory do další trpělivé každodenní práce. Kočárek KIWI byl pro naši rodinu jedním z nejkrásnějších dárků pod vánočním stromečkem. Je úžasné cítit, že i v době, kdy je častější brát než dávat, nacházíme kolem sebe lidi a organizace, kterým záleží na druhých a umí se podělit o to, co mají, s těmi, kteří neměli v životě tolik štěstí. Zdraví si sice za peníze koupit neumíme, můžeme ale pořídit našemu malému princi kvalitní zdravotní a rehabilitační pomůcky, které mu umožní vnímat svět z perspektiv, které nezná, a prožívat každodenní radosti stejně jako ostatní  děti.

Uvědomujeme si, že Vámi poskytnuté prostředky pro našeho synka, byly předmětem zvažování mezi mnoha dalšími, neméně potřebnými žádostmi, o to více nás dojímá Váš dar. Velmi děkujeme Vám za Vaše rozhodnutí, Vašim dárcům a sponzorům pak za jejich velkorysost.

 

Jako přílohu k tomuto poděkování posílám fotografie Vojtíška v novém kočárku, který si ihned oblíbil. Podepsané darovací smlouvy posílám zpět poštou.

(prohlédnout si můžete fotografie také v této galerii…)

Přejeme Vám ze srdce mnoho zdraví, na kterém, jak sami víme, nejvíce závisí vše ostatní, a hodně úspěchů ve Vaší obdivuhodné práci a v neposlední řadě pak hodně dětských úsměvů.

S přáním pěkného dne

Jana, Daniel a Vojtíšek Schwarzovi

obrobrobrobr