Zprávy 2010

29.11.2010

Rádio City už počtvrté rozsvítilo Prahu – letos s rekordním výtěžkem na pomoc o.s. Život dětem

Pražské radio City 93,7 FM už počtvrté organizovalo unikátní předvánoční charitativní projekt, ve kterém spojilo celou Prahu prostřednictvím největšího symbolu pražských Vánoc. Každý mohl i letos sponzorovat svou vlastní žárovku na pražském vánočním stromě na Staroměstském náměstí, poslat dárcovskou DMS a symbolicky si ji rozsvítit na webových stránkách www.radiocity.cz.

Letošní výtěžek byl historicky nejvyšší. Posluchači radia City zaslali 6.903 DMS, ze kterých získalo naše občanské sdružení Život dětem 186.381,- Kč na koupi speciálního ošetřovatelského lůžka pro těžce nemocné děti na JIP Kliniky dětského a dorostového lékařství VFN a 1. lékařské fakulty UK v Praze 2. Celková cena lůžka je 315.786,- Kč, rozdíl částky uhradíme z předvánoční sbírky tzv. Srdíčkových dnů, které pořádáme na území téměř celé České republiky 6. a 7. prosince. Díky vstřícnosti a důvěře zdravotnické firmy, která tato speciální lůžka dodává, se už dnes na něm v nemocnici zotavuje první malý pacient.

Projekt „Rozsviťte s námi Prahu!“ vyvrcholil 27. listopadu na Staroměstském náměstí, kde byl za přítomnosti zástupců patronů projektu Petry Špindlerové a Vlasty Horvátha a moderátorů radia City Vojty Eflera a Ivy Lecké předán symbolický šek MUDr. Václavu Vobrubovi – vedoucímu lékaři JIP  Kliniky dětského a dorostového lékařství VFN a 1. Lékařské fakulty UK v Praze 2. Projekt radia City podpořil také Karel Gott, který poté osobně rozsvítil tradiční vánoční strom.

 

Občanské sdružení Život dětem srdečně děkuje Radiu City, všem posluchačům, patronům projektu „Rozsviťte s námi Prahu“ – Monice Absolonové, Vlastovi Horváthovi, Leoně Machálkové, Sašovi Rašilovovi, Petře Špindlerové, skupině Olympic a skupině Turbo a vůbec všem, kteří se do tohoto prospěšného projektu zapojili.

obrobrobrobrobr