Zprávy 2010

15.11.2010

Přípravy na Magickou noc – Srdce pro děti jsou v plném proudu, pomáhal také Petr Bende

Už jen něco málo přes měsíc zbývá do velkého benefičního večera Magická noc – Srdce pro děti, který proběhne 15. prosince 2010 od 20 hodin v prostorách Tesla areny v Praze a zároveň v přímém přenosu TV Prima. 

Výtěžek celého projektu bude věnován 14 nemocnicím v České republice (jedné v každém kraji) na nákup přístrojového vybavení a jednotlivým handicapovaným dětem.
Jednou z těchto nemocnic je Fakultní nemocnice Ostrava a její Centrum popálenin, které 10. listopadu navštívil její patron a současně jedna z hvězd Magické noci – Srdce pro děti Petr Bende.
Jedná se o jedno ze tří superspecializovaných pracovišť, které uplatňuje nejnovější poznatky vědy a klinické praxe a nezaostává ani v používání nejmodernějších materiálů, např. umělé kůže, které zachraňují život dětem, které by v dřívějších dobách neměly šanci na přežití. Malé děti jsou zde hospitalizované s maminkami, přesto už se všechny těší, až budou zase zdravé a doma v kruhu své rodiny.

Petr Bende naladil od počátku své návštěvy příjemnou atmosféru, potěšil děti několika písničkami, které si zazpívali nakonec nejen děti, ale i maminky a personál nemocnice. Radost všichni měli také ze zpěvákových podpisových karet. „Je to pro mě silně emotivní také proto, že můj malý syn byl už dvakrát hospitalizovaný a dovedu se vcítit do pocitů rodičů, které prožívají“, řekl Petr Bende. Spolu se zástupkyněmi občanského sdružení Život dětem, které benefiční večer Magická noc – Srdce pro děti pořádá, Vlastou Kovářovou a Zdenkou Hollerovou se Petr s dětmi rozloučil slovy: „Přeji brzké uzdravení a doufám, že se brzy potkáme, ale rozhodně ne v nemocnici, ale třeba na koncertě“.

Spolu s Petrem Bende vystoupí při Magické noci – Srdce pro děti přední umělci české hudební scény jako Karel Gott, Petr Hapka, Leona Machálková, Petr Kolář, Ewa Farna, Mista, Philip Maxx, Turbo, Libuše Vojtková, Mighty Shake, JAD Dance Company, 5angels a Pyroterra.

Vstupenky na tuto netradiční show získáte v předprodeji Ticketportal a Ticketstream.

 

Pomoci můžete také zasláním dárcovské sms ve tvaru DMS SRDCEPRODETI na číslo 87777 v ceně 30 Kč nebo

zasláním soutěžní sms, kdy můžete navíc vyhrát velmi hodnotné a atraktivní ceny jako je byt v Praze, automobil, elektroniku dle vlastního výběru nebo zájezd.

Vše o Magické noci – Srdce pro děti se dozvíte na www.magickanoc.com

Mediálními partnery akce je Seznam.cz , Prima TV, Frekvence 1 a Ringier.cz.

obrobrobrobrobr