Zprávy 2010

19.9.2010

Sedmiletý Ondrášek má nový počítač

Občanské sdružení Život dětem s deníkem Blesk díky společnému projektu Srdce pro děti  ve čtvrtek nadělovaly v Mohelnu na Třebíčsku. Radoval se sedmiletý Ondra Kovařík. Od narození chlapce trápí vrozená vývojová vada pravého předloktí. Deformovaná ručička je zakončena pouze dvěma prsty, ostatní zcela chybějí. Přesto byl Ondra ještě do letošních prázdnin podle verdiktu lékařů bez zjevných vad. Dokonce nedostal ani úlevu na tělocvik.

Ondra si z nepochopitelného chování lékařů hlavu rozhodně nelámal. Je uličník, jak se patří. S kamarády běhá po ulici a společně vymýšlí lumpárny. Sní o tom, že jednou bude s kamarády jezdit také na kole.  Občanské sdružení Život dětem a deník Blesk Ondráškovi pomohli s plněním úkolů do školy a darovali mu přenosný počítač – notebook, který mu práci ve škole i doma usnadní.
Ondra doslova zářil štěstím, když se před ním na stole objevil z rukou občanského sdružení Život dětem paní Lucie Faktorové a Vlasty Kovářové zcela nový počítač. Přidali se i jeho sourozenci, kteří s Ondrou sdíleli jeho nadšení.

Občanské sdružení Život dětem Ondráška a jeho sourozence potěšilo i dalšími krásnými drobnými dárky, ze kterých měly velikou radost.

 

 

Ondrova maminka se na závěr svěřila, že lékaři také díky zájmu deníku Blesku o Ondrův případ v současné době rovněž přehodnocují stávající postižení jejího syna.

obrobr