Zprávy 2010

10.5.2010

Další golfový turnaj, tentokráte poblíž města Telč pomáhal kriticky nemocným dětem

V malebné krajině poblíž města Telč, které inspirovalo básníky, okouzlilo malíře a zaujalo filmové režiséry, proběhl v pátek 7. května druhý golfový turnaj, který je součástí GPA Golf Tour 2010. Přes aprílové počasí, které nás všechny v posledních dnech provází, se počasí umoudřilo a potěšilo tak nejen zástupce o.s. Život dětem a organizátory, ale hlavně hráče.

Formou vložené soutěže "Trouble shot" měli hráči opět možnost prostřednictvím o.s. Život dětem pomoci kriticky nemocným dětem. Každý z účastníků turnaje si mohl zakoupit jeden míček v hodnotě 200 Kč, kterým "Trouble shot" zahrál. Velice nás potěšilo, že si někteří hráči opakovaně zakoupili více míčků, a tím více přispěli do charitativního banku. Touto cestou získalo o.s. Život dětem částku 19.900 Kč.
Společně s finančním výtěžkem z turnaje v Kunětické Hoře se jedná o celkovou částku 32.400 Kč.

Vítězové jednotlivých kategorií i vložených soutěží navíc obdrželi krásné keramické poháry, které pro ně vyrobily děti z Keramického studia Praha. Netradiční výhry od dětí hráče velmi potěšily. Někteří z hráčů, kteří získali poháry od dětí také z turnaje v Kunětické Hoře si již založili malou sbírku ručně zpracovaných originálů.

Finanční výtěžek ze všech jednotlivých turnajů v rámci celé GPA Golf Tout 2010 bude věnován na vybudování nového boxu na Jednotce intenzivní a resuscitační péče Kliniky dětského a dorostového lékařství VFN a 1.lékařské fakulty UK v Praze 2, která léčí a doslova zachraňuje životy kriticky nemocných novorozenců s nízkou porodní hmotností, donošených novorozenců, kojenců a dětí napadených závažnými infekcemi z celé naší republiky. Ročně je na uvedenou jednotku přijato kolem 300 dětí od novorozeneckého věku, až do 18 let.

Organizátorům GPA Golf Tour 2010 i všem hráčům srdečně děkujeme a těšíme se na další turnaj, který proběhne v pátek 28. května na golfovém hřišti Konopiště – Radecký course.

Představení GPA Golf Tour 2010:

Společnost GPA připravila pro rok 2010 jiţ třetí pokračování úspěšné série golfových turnajů GPA GOLF TOUR. Pravidelně se jí účastní zástupci a sponzoři z řad velkých finančních institucí a dalších významných firem.

Tváří GPA GOLF TOUR 2010 se stala půvabná Gábina Partyšová, která je zároveň oblíbenou a vtipnou moderátorkou celé Tour.

Díky sponzorům a partnerům Tour se mohou hráči těšit na zajímavé ceny, mezi které patří mimo jiné i postupová místa na zahraniční turnaje. Soutěží se nejen o nejlepší výsledky mezi jednotlivci, ale i o vítěze mezi všemi zúčastněnými družstvy.

 

V této chvíli je pro rok 2010 časově upřesněno 14 golfových turnajů v rámci České republiky a Rakouska, plus třídenní finále formou cutu.
Tour není omezena běžnou golfovou sezónou, která v České republice končí obvykle na přelomu září a října, ale pokračuje v příznivějších klimatických podmínkách zahraničních hřišť na GPA CANARIA GOLF TOUR 2010.

obrobrobrobrobr