Zprávy 2010

12.4.2010

Děti z dětských domovů a děti, které se léčí na lůžkových odděleních v nemocnicích se mohou těšit na krásné knížky

Děti z dětských domovů a děti, které se léčí na lůžkových odděleních v nemocnicích se mohou těšit na krásné knižní dárky, které jim věnovalo nakladatelství Fragment. Potěšeni budou malí i velcí, holky i kluci.

Pro nejmenší děti nakladatelství věnovalo například velmi kreativní knihu od Michala Nesvadby Michal maluje s tátou, pro malé čtenáře pohádkový příběh od Václava Čtvrtka Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni, pro větší děti mnoho krásných encyklopedií a časopis Smajlík, dospívající se mohou těšit například na velmi úspěšnou tetralogii Odkaz Dračích jezdců od Christophera Paolini.

Za všechny děti, které knihy a časopis Smajlík potěší, srdečně děkujeme.

Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991, v současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů.

Na internetových stránkách http://www.fragment.cz/ naleznete podrobné informace o nakladatelství i Knižním klubu Fragment. Seznámíte se zde s aktuálními knižními novinkami i chystanými akcemi nakladatelství Fragment. Fanoušky bestsellerů jistě potěší informace o nejúspěšnějších knihách poslední doby, zájemci o zakoupení jakéhokoliv titulu z produkce nakladatelství Fragment zcela určitě ocení moderní a přehledný internetový obchod, který je postaven tak, aby manipulace s ním byla maximálně jednoduchá. Snadno zde najdou tituly, po kterých čtenáři touží, včetně náhledu do knižního bloku.

 

V dubnu 2009 začalo nakladatelství Fragment vydávat časopis Kouzelná školka, určený dětem od 3 do 6 let a licence od ČT dovolovala použít název, postavičky a další materiál z pořadu Kouzelná školka. Přestože Česká televize již po pár měsících uzavřenou smlouvu bez udání důvodu vypověděla, nakladatelství Fragment se rozhodlo pokračovat ve vydávání kvalitního dětského časopisu. Od října 2009 tak vychází tento měsíčník s novým názvem „Báječná školka“ a novými maskoty jsou postavičky „MATÝSEK“ a „MAJDALENKA“.
Počátkem roku 2010 začalo nakladatelství Fragment vydávat další časopis s názvem „Smajlík“, který je tentokráte zaměřen na kluky a holky ve věku od 7 do 11 let. Jedná se rovněž o měsíčník nabitý spoustou zábavy a zajímavých informací, v němž si každý najde to své.

obrobrobr