Zprávy 2010

15.3.2010

Pro postiženou Elišku z Bohumína tančilo sto dětí

Oči jí jen zářily, byla štěstím bez sebe. Jak by také ne. Vždyť pro Elišku Bočanovou (4) z Bohumína, postiženou dívenku, která se narodila jen s půlkou páteře, tančilo o víkendu sto dětí.

Dívence, která se narodila jen s půlkou páteře, a je odkázána na péči svých rodičů, se tak splnil další z jejich snů.

Osudem těžce zkoušená Eliška si zatančila i v náručí současných Mistrů světa v show dance, kterými se staly juniorky bohumínského souboru Radost.

Příběh malé bojovnice Elišky nenechal chladnou právě jejich trenérku Lenku Krčovou, která se o handicapované dívence dozvěděla z Blesku, který Elišce pomáhá v rámci projekt Blesk Srdce pro děti. „Uvědomila jsem si, jak těžký osud mají některé děti. Že se v souboru věnuji těm zdravým a přitom jsou mezi námi i talentované děti, které tančit z důvodu své nemoci nemohou,“ řekla Blesku Krčová. Rozhodla se, že letošní koncert věnuje právě Elišce. „Osud jí nedopřál zdraví, ale chtěla jsem udělat radost její malé dušicce,“ dodala. Část z výtěžku věnovala dívence na nákup potřebných pomůcek.

 

Eliška byla unešená nejen z koncertu souboru Radost a Impuls, který se konal celkem třikrát pro patnáct set lidí, protože nic podobného nikdy nezažila, ale také z dalšího dárku. Velkého houpacího koně, kterého také dostala. „Do koňů je úplný blázinek. Nejvíce mě však dojalo, když jsem během koncertu viděla, jak jv ní tancuje celá dušička, i když její nožičky nemohou,“ řekla se slzami v očích maminka Božena Wijová.

Eliška se pak nemohla dočkat neděle večer, kdy se v bohumínském kině odehrál poslední koncert. Šťastná Eliška poděkovala všem tanečníkům a trenérce Lence Krčové dokonce přinesla dárek. Květiny a obrázek koně, kterého jí z vděčnosti nakreslila.

obrobrobrobrobrobr