Zprávy 2010

14.3.2010

Mobilni telefony potěšily děti z šesti dětských domovů

Díky projektu „Věnuj mobil“, který organizuje společnost Asekol ve spolupráci s občanským sdružením Život dětem získalo již 54 dětí z dětských domovů repasovaný  mobilní telefon, který byl vybaven SIM kartou a kreditem v hodnotě 300 Kč, které dětem věnoval partner projektu T-Mobile.

Pro většinu dospívajících dětí je to jejich úplně první vlastní mobilní telefon, který využijí ke spojení se svým Domovem při cestě do učilišť, středních škol a gymnázií, ke spojení s kamarády, ale i se svou rodinou. Dospívajícím, kteří po dokončení vzdělání opustí dětský domov mobilní telefon následně usnadní vstup do samostatného života, který je pro děti vyrůstající v dětských domovech jedním z nejobtížnějších období jejich života.

Zatímco v běžných rodinách dostane dítě mobilní telefon často již při vstupu do základní školy, v dětských domovech chybí finanční prostředky jak na pořízení telefonů, tak následně na jejich provoz a telefon proto nevlastní ani větší děti.

Jsme velmi rádi, že jsme mohli udělat radost dětem z Frýdlantu a Semil, které dostaly telefony 24. února v Liberci a dětem z Volyně, Boršova nad Vltavou, Horní Plané a Chanovic, které byly obdarovány 11. března v prostorách dětského domova ve Volyni.

Mobilní telefony by si přály také děti z dalších dětských domovů, v současné době je to 35 dětských domovů ze všech krajů republiky. Věříme, že se do projektu zapojí další lidé a podaří se rozsvítit oči a vykouzlit úsměv na dalších dětských tvářích.

 

Chcete nám pomoci? Je to velmi snadné. Zašlete zdarma svůj starý mobilní telefon pomocí této zasílací obálky společnosti Asekol, která zajistí jejich kontrolu, případně repasi. Občanské sdružení Život dětem následně předá telefony dospívajícím dětem v dalších dětských domovech.

Za pomoc všem laskavým lidem srdečně děkujeme.

Mnoho zajímavých informací o projektu „Věnuj mobil“ získáte na www.venujmobil.cz.

obrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobr