Zprávy 2009

19.10.2009

Pomáháme dětskému domovu Pyšely

Pyšelský dětský domov funguje od roku 1913. Za tu dobu vychoval tisíce dětí, víc, než kolik je obyvatel Pyšel. Teď ho ale chce Středočeský kraj bohužel zavřít a děti přemístit do léčebny v Choceradech.

„Je to absolutní nesmysl! Děcka tady chodí do školy, mají zde zázemí a kamarády. V Choceradech přitom není ani dětský lékař a místní základní škola nemá dostatečnou kapacitu. Hrozí také, že by děti přišly o své milované tety vychovatelky,“ tvrdí zakladatel sdružení na záchranu domova Jan Kružík (38).

Vzhledem k tomu, že dětský domov potřebuje projít rozsáhlou rekonstrukcí a chybí mu finanční prostředky, rozhodli jsme se DD Pyšely a především dětem pomoci domov alespoň částečně zrekonstruovat a tím podpořit jeho zachování dětem, kteří jsou zde rádi a bojí se, že o svůj domov přijdou.

 

 

Akutní opravu za zhruba 300 tisíc korun potřebuje ze všeho nejvíce školní jídelna. Z tohoto důvodu se projekt Blesk Srdce pro děti, na kterém o.s. Život dětem spolupracuje rozhodl renovaci uhradt.

Přispět můžete i vy!

Jak můžete přispět i vy?
Pošlete jakoukoliv částku na účet 83297339/0800, pod var. symbolem 1234, či přispěte dárcovskou SMS ve tvaru: DMS ZIVOTDETEM na 87777 (cena dárcovské SMS činí 30 Kč)

obr