Zprávy 2009

7.5.2009

Projekt Blesk Srdce pro děti i nadále pomáhá Elišce Bočanové

Malá Eliška Bočanová, která trpí vzácnou vadou je hospitalizována ve Fakultní nemocnici v Praze Motole. Této 3 leté holčičce pomáhá krásný projekt Blesk Srdce pro děti, který je určen především na pomoc jednotlivým handicapovaným dětem v České republice. Na tomto úžasném projektu se také podílí občanské sdružení Život dětem, které již desátým rokem vyvíjí činnost především na pomoc vážně nemocným dětem. Příběh Elišky proběhl prostřednictvím Deníku Blesk téměř celou Českou republikou. Čtenáři Deníku Blesk Elišce pomohli nejen finančně zasíláním dárcovských sms a přímou pomocí vkladu na sbírkové konto sdružení Život dětem, ale také posíláním slov podpory přímo Elišce či nabízením další pomoci.

Občanské sdružení Život dětem a Deník Blesk ze získaných finančních prostředků Eličce plánují zakoupit potřebné rehabilitační pomůcky, které Elišce pomohou zkvalitnit její dosavadní život. Z tohoto důvodu byla dne 4.května přijata na II.dětskou kliniku Fakultní nemocnice v Praze Motole, aby prošla všemi potřebnými vyšetřeními, které dopomohou k řešení jejího postižení a určení potřebných pomůcek případně i další možné léčby.

Elišce chybí 15 centimetrů spodní páteře, přesto se sama naučila pohybovat pomocí rukou a je to velmi statečná holčička. V Motolské nemocnici je pod dohledem lékařských specialistů a prochází všemi potřebnými vyšetřeními. Elišce se s maminkou na oddělení moc líbí a je ráda za poskytovanou pozornost a péči. Všichni se těší, až Elišce budou moci z poskytnutých finančních prostředků od čtenářů Deníku Blesk pomoci.

 

 

Občanské sdružení Život dětem přijelo Elišku a její maminku navštívit přímo do Motolské nemocnice, aby jí více poznalo a potěšilo jí dárečky. Eliška byla velmi veselá, spokojená a plná elánu do života. Velký obdiv patří nejen Elišce, která své postižení bravůrně zvládá, ale také její mamince, která jí poskytuje to nejdůležtější mateřskou lásku a stoprocentní podporu a péči. Sdružení se současně přesvědčilo, že je opravdu ve velmi dobrých rukou lékařských kapacit, které Elišce a všem dalším hospitalizovaným dětem věnují maximální péči.

Poděkování patří široké veřejnosti (čtenářům deníku Blesk), kteří Elišce tak moc pomohli, dále vedení společnosti Ringier ČR za realizaci projektu Blesk Srdce pro děti, paní Kateřině Kuchařové – tiskové mluvčí společnosti Ringier za profesionální práci, příjemné jednání a vedení projektu. Závěrečné poděkování patří redaktorům a dalším pracovníkům pražské a ostravské redakce, kteří do projektu vkládají velké úsilí a také srdce.

 

obrobrobrobrobrobr