Zprávy 2009

7.5.2009

Slavnostní předání Videogastroskopu s Monikou Absolonovou v prostorách Dětské nemocnice FN Brno

Občanské sdružení Život dětem slavnostně předalo ve středu 6.5.2009 v prostorách Dětské nemocnice FN Brno špičkový přístroj Videogastroskop v celkové hodnotě 807.690,- Kč. Společně se zástupci sdružení přijela děti potěšit také naše vynikající zpěvačka a hvězda muzikálů – Monika Absolonová, která se stala patronkou této Dětské nemocnice pro benefiční večer Bona Mente, který sdružení pořádá 29.10.2009 v divadle Hybernia v Praze. V úvodu slavnostního předání Monika všem hospitalizovaným dětem zazpívala dvě krásné písně ze svého repertoáru a po tiskové konferenci děti navštívila přímo na onkologickém oddělení.

Přístroj byl zakoupen díky sbírkovým projektům občanského sdružení Život dětem, tzv. Srdíčkových dnů, v rámci kterých si široká veřejnost na Moravě zakoupila drobné předměty sdružení označené logem sdružení – usměvavým sluníčkem, které vnáší úsměv do tváří nemocných dětí po celé naší republice. Ke sbírkovým finančním prostředkům přispěla také společnost Lázně Luhačovice, a.s., MF Energy, spol. s.r.o. a společnost Siena, s.r.o.. Druhá část přístroje byla uhrazena díky velkorysému daru AWD nadace Pomoc dětem, která na zakoupení Videogastroskopu darovalo neuvěřitelných 15. 350 EUR.

Slavnostního předání se zúčastnil ředitel nemocnice MUDr. Roman Kraus MBA, MUDr. Vladimír Bartl, CSc. – primář Centrálních operačních sálů, Anna Nesvadbová – tisková mluvčí FN Brno a další lékařský personál, který o děti pečuje.

Největšího dárce společnost AWD Česká republika, který přispěl k zakoupení předávaného přístroje částkou ve výši 15 350 Euro zastupoval její výkonný ředitel a prokurista Ing. Pavel Manhalter, který představil nadaci své společnosti – AWD nadaci Pomoc dětem, která finanční dar poskytla. Společně s panem Manhalterem přišla také paní Jitka Káňová, marketingový specialista oddělení marketingu.

Občanské sdružení Život dětem reprezentovala jeho ředitelka Anna Strnadová, dále paní Vlasta Kovářová, Lucie Faktorová a vedoucí pobočky pro oblast Moravy a Slezska paní Petra Fajmonová.

 

 

Slavnostního předání se dále zúčastnili zástupci středních škol v Brně, které sdružení dlouhodobě pomáhají v rámci sbírkových projektů. Jedná se o Gymnazium Vídeňská
–    Klasické a španělské gymnazium, Vejrostova ul.
–    SZŠ Evangelické akademie, Šimáčkova ul.
–    SZŠ Lipová ul.
–    SOŠ a SOU Jánská ul.

a další příjemní hosté a samozřejmě velmi vstřícní novináři.

Občanské sdružení Život dětem tímto všem laskavým dárcům a podporovatelům ještě jednou srdečně děkuje.

 

obrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobr