Zprávy 2009

3.4.2009

Jarní Srdíčkový den pomáhá nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem

Občanské sdružení Život dětem pořádá ve dnech 6 a 7.dubna tradičních sbírkový projekt, tzv. Srdíčkový den". Tentokráte si lidé mohou od studentů středních škol po celé naší republice zakoupit krásné přívěsky ve tvaru srdíčka v hodnotě 35ti korun. Do sbírky jsou také zapojeny základní školy, kde prodej probíhá na území škol. Přívěsky jsou vyhotoveny ve čtyřech barvách, modré, žluté, červené a zelené a jsou označeny logem sdružení – usměvavým sluníčkem, které vnáší úsměv do tváří nemocných a jinak handicapovaných dětí, ale také všech laskavých lidí, kteří si přívěsek zakoupí. Výtěžek sbírky je věnován na nákup přístrojů do nemocnic a dalšího potřebného vybavení pro jiná dětská zařízení jakými jsou dětské domovy, stacionáře pro handicapované děti a pro jednotlivé žadatele.

 

Část výtěžku jarního Srdíčkového dne poputuje do Dětské nemocnice FN Brno na nákup videogastroskopu v celkové výši 807 690,- Kč, dále na nákup lůžek a postýlek pro Kliniku dětské chirurgie a traumatologie Thomayerovy nemocnice v Praze Krči v celkové hodnotě téměř 700tis. korun. Část výtěžku bude věnována na nákup přístroje INVOS pro JIP Kliniky dětského a dorostového lékařství VFN a 1.lékařské fakulty UK v Praze 2, jehož celková hodnota činí 650 000,- Kč. Finanční prostředky budou věnovány také na pomoc jednotlivým žadatelům, a to na nákup invalidních vozíčků, rehabilitačních kočárků a dalších potřebných pomůcek. Výtěžek pomůže také zajistit hezké prázdninové pobyty dětem z dětských domovů.

Pokud ve dnech 6 a 7.dubna na ulici potkáte studenty, kteří budou mít látkovou kasičku s logem usměvavého sluníčka, PE tašku taktéž s logem sluníčka a visačku na klopě, jedná se o mladé lidi – studenty středních škol, kteří sdružení pomáhají a v rámci Srdíčkového dne prodávají přívěsky na pomoc nemocným a hadicapovaným dětem. Prosíme vás, nebuďte k pomoci nemocným dětem lhostejní a pokud to je ve vašich možnostech, zakupte si krásný přívěsek, který vás nejen potěší, ale především pomůže těm dětem, které se potýkají se svým nelehkým osudem.

Občanské sdružení Život dětem děkuje všem laskavým dárcům za pomoc.

Podrobné informace o obdarovaných naleznete po skončení a vyúčtování Srdíčkového dne na těchto stránkách v přehledu obdarovaných a v aktuálních tiskových zprávách.

obr