Zprávy 2019

14.11.2019

Rok 2019

Zábavné odpoledne pro děti a dospělé (2019)

Tradiční Zábavné odpoledne pro děti a dospělé, kterým zahajujeme podzimní Srdíčkové dny, se konalo na nám. Míru v Praze dne v pondělí 23. září, tedy v den, kdy se studenti středních škol a učilišť rozeběhli po celé republice, aby kolem jdoucím nabídli sbírkové předměty, hlavně tolik oblíbené magnetky se zvířátky a různobarevné propisovací tužky za 30 Kč.

I tentokrát Život dětem podpořila velká řada známých zpěváků – a bylo jich opravdu hodně , např. Bára Basiková, Petr Kolář, Leona Machálková, Monika Absolonová, Petra Černocká, Kateřina Brožová, Hanka Křížková, Hynek Tomm, Radim Schwab, nechyběli manželé Monika a Pavel Trávníčkovi a mnoho dalších. Měli jsme radost, že nad touto akcí přijala záštitu starostka Městské části Praha 2 Jana Černochová, která přišla návštěvníky taky pozdravit.

Stejně jaké v minulých letech prohlédli lékaři Nemocnice Královské Vinohrady návštěvníkům mateřská znaménka a pihy a specialisté z Ortoptiky kontrolovali dětem zrak. Nově odborníci z Promedicy Praha Group prověřovali hladinu cukru v krvi těm, kteří chtěli vědět, jak na tom jsou. Společnost Haribo věnovala dětem několik krabic bonbónů, které jim spolu s oblíbeným Méďou rozdával i Otakar Brousek mladší, který propůjčuje svůj hlas spotům na Srdíčkové dny.

Bylo to opět velmi krásné odpoledne, na které dorazily i členové Tanečního studia Andrea, aby předvedly skvělý step, přišel i klaun Ferda a úžasná Sněhurka. Moderátoři Vlasta Korec a Pepa Melen opět nezklamali a bavili návštěvníky celé odpoledne. Kdo přišel, určitě nelitoval. A ti ostatní se mohou těšit na další ročník. A prozatím se mohou podívat na sestřih z toho letošního roku. Děkujeme všem umělcům, kteří nás podporují a všem laskavým lidem, kteří naším prostřednictvím pomáhají rodinám s vážně nemocnými dětmi.