Zprávy 2018

19.8.2018

Rádio Srdcem pro Život dětem

Rádio srdcem pro Život dětem je charitativní koncert, pořádaný dneska už pravidelně na Staroměstském náměstí v Praze vždy začátkem prosince. Jsme velmi rádi, že si dvě prestižní rozhlasové stanice, Evropa 2 a Frekvence 1, vybraly právě naši organizaci, aby spolu s námi tento ojedinělý koncert s úžasnou předvánoční atmosférou zorganizovaly a podpořily. Na koncertě vystupuje vždy řada našich předních zpěváků spolu s moderátory rozhlasových stanic.

V letošním roce se koncert konal 7. prosince 2019 opět na Staroměstském náměstí. Koncert se v odpoledních hodinách věnoval programu pro děti, a to od 14:00 do 16:00. Návštěvníky potěšilo prasátko Piggy a jeho kamarády a na závěr Pepa Melen s rodinou. Od 16:40 do 19:30 začal program pro ty větší, které potěšili známí zpěváci.

Na letošním koncertě návštěvníci potkali například skupinu Slza nebo Tomáše Kluse a samozřejmě mnoho dalších. Generálním partnerem charitativního koncertu byla společnost Lidl, která právě tady předávala neziskové organizaci Život dětem šek s částkou, získanou listopadovou sbírkou Srdce dětem. Ta se konala v listopadu ve všech prodejnách společnosti Lidl. Kolik zákazníci Lidlu i Lidl sám nemocným dětem nakonec darují, to nikdo nevěděl téměř do konce koncertu, protože do té doby společnost Lidl celkovou částku tají. Je to vlastně takový krásný vánoční dárek nemocným dětem. Za tuto sbírku patří společnosti Lidl a jejich laskavým zákazníkům skutečně velký dík. Je to obrovská pomoc pro nemocné děti. Výsledná částka všechny ohromila. Od společnosti Lidl a jejich zákazníků jsme získali šek na 38 miliónů korun. Všem patří obrovské poděkování.

Kromě společnosti Lidl předávaly na koncertě Rádio srdcem pro Život dětem šeky i další firmy, které se rozhodly prostřednictvím o.p.s. Život dětem pomáhat nemocným dětem. Patří k nim TianDe – královtsví s částkou 1 milión korun, PRO.MED.CS Praha a.s. s částkou 300 000 Kč, Spedica s částkou 100 000 Kč a BNP Paribas Cardif Pojišťovna rovněž s částkou 100 000 Kč. Jsme velmi rádi, že pro tyto firmy se předání šeku na Staroměstském náměstí stává už rovněž tradiční. Velmi si toho vážíme a všem děkujeme.

Rádio Srdcem pro Život dětem má za cíl nejen získat finanční prostředky pro rodiny s vážně nemocnými dětmi, ale také seznámit širokou veřejnost i posluchače rádií s činností naší obecně prospěšné společnosti Život dětem a s osudy některých nemocných dětí, které naši pomoc velmi potřebují.

Komu letos pomáháme

Štěpánek,4 roky – kombinované onemocnění

Rodiče malého Štěpánka se od neurologa dozvěděli, mu chybí corpus callosum, tedy spojení mezi pravou a levou hemisférou. Proto má problémy s pohybem, se zrakem, má časté epileptické záchvaty a trpí mentální retardací. Ve čtyřech letech nechodí, nemluví, neumí kousat a příliš neprojevuje emoce. Velmi mu pomáhají speciální rehabilitace, které však zdravotní pojišťovny nehradí.

 

Filípek,11 let – mukolopysacharidóza

Filípek byl do dvou let úplně normální kluk. Ve dvou letech začal divně chodit a tak se rodiče po mnoha vyšetřeních dozvěděli, že jejich syn trpí vzácným genetickým onemocněním – mukopolysacharidózou IV. typu. Jeho tělo není schopné odbourávat látky zvané mukopolysacharidy, které jsou v těle běžně přítomny. Staré se odbourávají a nové vytvářejí. Jenže nemocní mukopolysacharidózou je odbourávat neumějí. A tak se postupně hromadí v buňkách a zhoršují příznaky. Z dítěte, které bylo zcela v pořádku, se stává ležící miminko.

Viktorka, 2,5 let – spinální muskulární atrofie

Viktorka se už jako miminko chovala prostě jinak. Proto s ní zašla maminka na neurologii, kde mamince nakonec sdělili, že její dcera trpí spinální muskulární atrofií I. typu. Při této nemoci postupně odcházejí všechny svaly a dítě postupně vypadá jako hadrová panenka. Nakonec mu selžou taky plíce i srdce…. S myšlenkou, že ji Viktorka navždy opustí, se maminka nikdy nesmířila. Štěstí v neštěstí se na obě usmálo v podobě nového, velmi drahého léku.

Více na www.srdcedetem.cz

 

Jak se můžete do pomoci zapojit

Sbírkový účet

Můžete poslat jakoukoliv částku na sbírkový účet 83297339/0800 s variabilním symbolem 7777

Dárcovská DMS

Odešlete dárcovskou SMS ve tvaru:
DMS ZIVOTDETEM 30 nebo
DMS ZIVOTDETEM 60 nebo
DMS ZIVOTDETEM 90
na telefonní číslo 87 777

Cena DMS je 30 nebo 60 nebo 90 Kč, Život dětem, o.p.s. obdrží 29 nebo 59 nebo 89 Kč.

 

Přes DMS lze pravidelně přispívat automaticky každý měsíc.
Stačí odeslat dárcovskou SMS ve tvaru:
DMS TRV ZIVOTDETEM 30 nebo
DMS TRV ZIVOTDETEM 60 nebo
DMS TRV ZIVOTDETEM 90
na telefonní číslo 87 777

Svoji trvalou podporu můžete kdykoliv bezplatně odvolat zasláním SMS ve tvaru STOP ZIVOTDETEM na 87 777.

 

Více informací na www.darcovskasms.cz

Přehled posledních ročníků

Radio Srdcem (2017)
Evropa2 srdcem (2016)