Zprávy 2019

11.3.2019

Jarní Srdíčkové dny budou letos od 25. do 29. března

V týdnu od 25 do 29. března pořádá o.p.s. Život dětem v celé České republice tradiční veřejnou sbírku Srdíčkové dny.

Studenti středních škol a učilišť v ulicích našich měst představí kolemjdoucím zcela novou kolekci velmi oblíbených magnetek se zvířátky a dřevěné kolíčky v pastelových barvách s magnetem. Obojí si všichni mohou koupit za 30 Kč. Všichni studenti budou mít u sebe zapečetěnou kasičku a igelitovou tašku s logem o.p.s. Život dětem, visačku se jménem prodávajících i názvem školy a také povolení sbírky.

Tváří letošních jarních Srdíčkových dnů je malý Adámek. Jeho mladí rodiče si po pár měsících museli vyslechnout od lékařů smutnou zprávu. Dozvěděli se, že jejich chlapeček trpí vzácným genetickým onemocněním – spinální svalovou atrofií. Tato nemoc je velmi zrádná, nemocným postupně ochabují svaly a tím se ztěžuje schopnost pohybu. Postižené bývají hlavně nohy, později mají nemocní problém s polykáním, přidávají se problémy s dýcháním a hrozí předčasné úmrtí. V posledních letech se objevil velmi drahý lék Spinraza, který je už dva roky schválený i u nás a některé děti mají to štěstí, že jim zdravotní pojišťovny lék hradí. Je prokázáno, že tento lék dokáže příznaky nemoci pozastavit. Spinraza je velkou nadějí i pro Adámka. Kromě léku pochopitelně potřebuje hodně pomůcek na pravidelné cvičení doma, dále musí navštěvovat speciální neurorehabilitační kliniku, kde Adámkovi pomohou svaly posilovat. Čtyři týdny na takové klinice stojí přibližně 65 000 Kč.
Pokud si od studentů středních škol a učilišť zakoupíte magnetky se zvířátky nebo barevné dřevěné kolíčky, pomůžete nejen Adámkovi, ale také dalším vážně nemocných dětem.

Přispět můžete také přihlášením Vaší školy či firmy do sbírky na mail: zivotdetem@zivotdetem.cz, zasláním jakéhokoliv finančního příspěvku na účet: 83297339/0800 pod variabilním symbolem 1234 nebo zasláním dárcovské SMS na tvaru ZIVOTDETEM 60 na číslo 87777. Děkujeme.

Život dětem o.p.s. pořádá Srdíčkové dny již 19 let. Výtěžek veřejné sbírky pomůže vážně nemocným dětem, které jsou vzhledem ke svému zdravotnímu stavu odkázány na celodenní péči jednoho z rodičů. Zakoupením magnetky nebo dřevěného kolíčku přispějete na pořízení různých rehabilitačních a zdravotních pomůcek, invalidních vozíčků, zdravotních kočárků, na úhradu zdravotnického materiálu, speciální výživy, rehabilitačních pobytů a podobně.

Život dětem o.p.s. děkuje za pomoc a podporu všem laskavým lidem, kteří se do Srdíčkových dnů zapojí. Více o projektu se můžete dozvědět v části Projekty / Srdíčkové dny.